Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Το χάπι που μειώνει τον κίνδυνο – Σε ποια ηλικία βοηθά η λήψη του

Την ηλικιακή ομάδα που δεν φαίνεται να αποκομίζει ιδιαίτερα οφέλη από την έναρξη λήψης ασπιρίνης επισημαίνουν οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής τουΠανεπιστημίου Χάρβαρντ διαπιστώνοντας τις ηλικίες που πρέπει να ξεκινά η λήψη της

Νέες πληροφορίες για τη σχέση ασπιρίνης και μειωμένου κινδύνου για κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου σε ηλικιωμένους έως 70 ετών κομίζει πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, η οποία δημοσιεύεται στο JAMA Oncology.

Για πρώτη φορά, οι επιστήμονες απαντούν από ποια ηλικία θα πρέπει κανείς να λαμβάνει καθημερινά ασπιρίνη ώστε να εξασφαλίσει τα σημαντικά οφέλη έναντι του καρκίνου.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα ευρήματα, μόνο όσοι λάμβαναν ασπιρίνη πριν τα 70 σημείωσαν λιγότερες πιθανότητες καρκίνου του παχέος εντέρου, ενώ για όσους ξεκίνησαν μετά δεν παρατηρήθηκε θετική δράση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr