Βία ανηλίκων: Και όμως, δεν δικαιολογείται επειδή «είναι παιδιά»

Βία ανηλίκων: Και όμως, δεν δικαιολογείται επειδή «είναι παιδιά»

Κάποιες αντικοινωνικές πράξες βίας και επιθετικότητας ανηλίκων δεν δικαιολογούνται και δεν δικαιολογείται εμείς να τις εκλογικεύουμε επειδή «παιδιά είναι!». Η ρίζα του φαινομένου βρίσκεται στην πρώιμη παιδική ηλικία και για την αντιμεώπισή του η έγκαιρη παρέμβαση είναι καθοριστική

210122165849_epithetikotita
Έχουν περάσει σχεδόν 60 χρόνια από τότε που η αμερικανίδα παιδοψυχίατρος LeeRobins (1922-2009) δημοσίευσε την πρωτοποριακή για την εποχή μελέτη της «Deviant Children Grown Up» («Παιδιά με Αποκλίνουσες Συμπεριφορές στην Ενηλικίωσή τους»). Η παιδική αντικοινωνική συμπεριφορά ήταν ο ισχυρότερος παράγοντας που μπορούσε να προβλέψει (30 χρόνια πριν!) την αντικοινωνικότητα, τον αλκοολισμό, τα διαζύγια και τις φυλακίσεις στους ενηλίκους. Περίπου 30% των παιδιών με προβλήματα διαγωγής είχαν εξελιχθεί σε αντικοινωνικούς ενηλίκους ενώ όλοι οι αντικοινωνικοί ενήλικοι είχαν προβλήματα διαγωγής στην παιδική τους ηλικία.

Συμπεριφορές παιδιών και εφήβων που παραβιάζουν τα δικαιώματα των άλλων και βασικούς κοινωνικούς κανόνες, συνιστούν τις διαταραχές διαγωγής (7% αγοριών, 4% κοριτσιών).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης