Κύστεις στο ήπαρ: Τα ανησυχητικά συμπτώματα – Πότε αφαιρούνται

Κύστεις στο ήπαρ: Τα ανησυχητικά συμπτώματα – Πότε αφαιρούνται

Τι είναι οι ηπατικές κύστεις και ποια είναι τα συμπτώματα που θα πρέπει να θορυβήσουν τον ασθενή; Ο Δρ. Αλέξανδρος Γιακουστίδης δίνει τις απαντήσεις και εξηγεί πότε ο ασθενής πρέπει να οδηγηθεί στον γιατρό ώστε να υπάρξει θεραπευτική παρέμβαση, εφόσον κριθεί απαραίτητο

210107180834_hpar
Οι ηπατικές κύστεις αποτελούν σάκους στο ήπαρ, που φυσιολογικά δεν υπάρχουν, οι οποίες μπορεί να περιέχουν υγρό ή ένα συμπαγές σύμπλεγμα από κύτταρα. Αρκετές φορές οι ηπατικές κύστεις δεν προκαλούν συμπτώματα και δεν χρήζουν επεμβατικής θεραπείας. Από την άλλη ασθενείς με κύστεις στο ήπαρ που μεγαλώνουν σε μέγεθος και προκαλούν ενοχλήσεις ή που εμφανίζουν χαρακτηριστικά ανησυχητικά, θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους ώστε αν κριθεί απαραίτητο να υπάρξει θεραπευτική παρέμβαση.

Αιτίες
Οι αιτίες που οδηγούν στη δημιουργία ηπατικών κύστεων είναι διάφορες. Κατ’ αρχήν μπορεί να είναι εκ γενετής, δηλαδή να έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του εμβρύου. Από την άλλη βεβαίως είναι αρκετά συχνό το γεγονός να δημιουργηθούν σε οποιαδήποτε ηλικία χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί πλήρως ο λόγος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης