Άνοια: Οι έξυπνες κινήσεις που μειώνουν τον κίνδυνο

Άνοια: Οι έξυπνες κινήσεις που μειώνουν τον κίνδυνο

Τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας - Αν, λοιπόν, έχετε οικογενειακό ιστορικό άνοιας ή παρόμοιων γνωστικών διαταραχών, μια νέα έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν τρόποι να την αποφύγετε. Πώς; Με αλλαγές στον τρόπο ζωής

200603182833_couple-elderly-man-old
Από την ηλικία των 65 ετών και μετά, η πιθανότητα εκδήλωσης άνοιας σε ανθρώπους χωρίς οικογενειακό ιστορικό κυμαίνεται γύρω στο 3%, όμως ο κίνδυνος αυξάνεται σε 6-12% για εκείνους που φέρουν κάποιο γενετικό δεσμό με την πάθηση, σύμφωνα με τον Δρ. Andrew Budson, λέκτορα νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ο οποίος ηγήθηκε μιας νέας σχετικής μελέτης.

Όπως επισημαίνει ο ειδικός,η ανάπτυξη πρώιμων συμπτωμάτων σε άτομα με ηλικία ίδια με αυτή που ήταν ένα μέλος της οικογένειάς τους εκδήλωσαν άνοια αποτελεί συχνό φαινόμενο.

Γι’αυτό, το καλύτερο που έχετε να κάνετε να βρίσκεστε πάντα σε εγρήγορση για συμπτώματα όπως προβλήματα στη βραχυπρόθεσμη μνήμη, στην οργάνωση και την προετοιμασία γευμάτων, στην έγκαιρη εξόφληση λογαριασμών, στην υπενθύμιση ιατρικών ή επαγγελματικών ραντεβού, κ.α.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης