Το χάπι που προστατεύει τις γυναίκες από τον καρκίνο

Το χάπι που προστατεύει τις γυναίκες από τον καρκίνο

Έως και 30-35 χρόνια μετά τη διακοπή λήψης τους προστατεύονται από τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου οι γυναίκες που λάμβαναν αντισυλληπτικά χάπια σύμφωνα με σουηδική μελέτη - Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες σχετικά με τον ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού

200820171214_woman_pills
Μια αναλυτική μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα, που περιελάμβανε περισσότερες από 250.000 γυναίκες, δείχνει ότι η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου. Η προστατευτική επίδραση, μάλιστα, παραμένει για πολλές δεκαετίες μετά τη διακοπή της λήψης, σύμφωνα με τη σχετική δημοσίευση στο Cancer Research.

Ο καρκίνος των ωοθηκών και του ενδομητρίου είναι από τους συχνότερους γυναικολογικούς καρκίνους, με τον εφ’όρου ζωής κίνδυνο μιας γυναίκας να βρίσκεται λίγο πάνω από το 2%. Ο δεύτερος μάλιστα είναι ελαφρώς συχνότερος, καθώς, όμως, έχει πιο σαφή συμπτώματα και μπορεί να εντοπιστεί πιο εύκολα, έχει χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας. Από την άλλη πλευρά, ο καρκίνος των ωοθηκών θεωρείται από τους πιο θανατηφόρους, αφού συχνά δεν διαγιγνώσκεται πριν εξαπλωθεί σε όλα τα σημεία του σώματος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης