Σύνταξη: Πώς μπορεί να «αβγατίσει» με το Πανευρωπαϊκό Ατομικό Συνταξιοδοτικό Προϊόν

Σύνταξη: Πώς μπορεί να «αβγατίσει» με το Πανευρωπαϊκό Ατομικό Συνταξιοδοτικό Προϊόν

Κίνητρα στους Έλληνες πολίτες, προκειμένου να αποταμιεύσουν τα χρήματά τους σε έναν «πανευρωπαϊκό κουμπαρά», συμπληρώνοντας έτσι, την σύνταξη που λαμβάνουν από το κράτος, προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση

190513211112_asfalisi_old-1280x720
Είναι και ένας απασχολημένος γονιός που δεν έχει ύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, κ. Γιώργο Ζαββό, το αμέσως προσεχές διάστημα θα θεσπιστούν εφαρμοστικά μέτρα σχετικά με το Πανευρωπαϊκό Ατομικό Συνταξιοδοτικό Προϊόν (PEPP), ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τον ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης. «Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε συστήσει ομάδα εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο της συζήτησης στην Βουλή για τον προϋπολογισμό, υπενθυμίζοντας πως πρόκειται για «προσαρμογή ενωσιακού δικαίου που αφήνει, βέβαια, περιθώρια εισαγωγής κινήτρων, φορολογικών και άλλων».

Πιο αναλυτικά, το επίμαχο προϊόν επιτρέπει στους πολίτες να αποταμιεύουν χρήματα οπουδήποτε στην Ευρώπη, ώστε να έχουν πρόσβαση σε συμπληρωματική σύνταξη. Η αγορά του είναι εθελοντική και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ενισχύσουν τις μελλοντικές συνταξιοδοτικές τους απολαβές, λαμβάνοντας ένα ποσό εφάπαξ ή «σπασμένο» σε διαδοχικές καταβολές.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης