Κορωνοϊός – Θεραπεία: Ο φαρμακευτικός συνδυασμός που μειώνει τον χρόνο νοσηλείας

Κορωνοϊός – Θεραπεία: Ο φαρμακευτικός συνδυασμός που μειώνει τον χρόνο νοσηλείας

Ο συνδυασμός μπαρισιτινίμπης (baricitinib) και ρεμντεσιβίρης έδειξε να μειώνει τον χρόνο νοσηλείας των ασθενών με Covid-19 ακόμη και κατά οκτώ μέρες σε βαριά περιστατικά. Δείτε τα συμπεράσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine

201119091755_ios_corona_virus_maska_therapia
Ο συνδυασμός μπαρισιτινίμπης (baricitinib), ενός αντιφλεγμονώδους φαρμάκου και ρεμντεσιβίρης, ενός αντιικού, μείωσε το χρόνο ανάρρωσης για νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19, σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών που δημοσιεύθηκαν στο New England Journal of Medicine. Η μελέτη υποστηρίχθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), του Αμερικανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NIH).

Η μπαρισιτινίμπη (baricitinib) είναι ένας εκλεκτικός και αναστρέψιμος αναστολέας της JAK1 και της JAK2. Οι κινάσες Janus (JAK) είναι ένζυμα μεταγωγής ενδοκυτταρικών σημάτων από τους υποδοχείς της κυτταρικής επιφάνειας για έναν αριθμό κυτταροκινών και αυξητικών παραγόντων που ενέχονται στην αιμοποίηση, τη φλεγμονή και την ανοσολογική λειτουργία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης