Αυτή η κήλη είναι οκτώ φορές συχνότερη στους άνδρες: Πώς αντιμετωπίζεται

Αυτή η κήλη είναι οκτώ φορές συχνότερη στους άνδρες: Πώς αντιμετωπίζεται

Οι βουβωνοκήλες αποτελούν το 75% των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος και είναι οκτώ φορές συχνότερες στους άνδρες- Πώς αντιμετωπίζονται και τι πρέπει να προσέξουμε. Ο κ. Σπυρίδων Σμπαρούνης, MD, M.Sc.,  Γενικός Χειρουργός, Επιμελητής Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Κλινικής, Metropolitan General μάς ενημερώνει

201207121455_ponoskoilia2
Η βουβωνοκήλη είναι μια μορφή κήλης του κοιλιακού τοιχώματος. Ονομάζεται βουβωνοκήλη ακριβώς επειδή παρουσιάζεται στο βουβωνικό πόρο. Φυσιολογικά, πρόκειται για κλειστή δομή χωρίς χάσματα ή ελλείμματα. Ενίοτε, τα στοιχεία που τον αποτελούν χαλαρώνουν, ώστε σπλάγχνα από το εσωτερικό της κοιλιάς βρίσκουν διέξοδο μέσω αυτών, προκαλώντας ένα εξόγκωμα, το οποίο ο ασθενής πιάνει και αισθάνεται, και το οποίο ενίοτε πονάει. Πρακτικά, πρόκειται για την προβολή ενδοκοιλιακού περιεχομένου δια μέσου αδύναμων σημείων της βουβωνικής χώρας προς τα έξω.

Πώς δημιουργείται;
Οι περισσότερες βουβωνοκήλες είναι ιδιοπαθείς, δηλαδή εμφανίζονται σε σημεία του βουβωνικού πόρου που είναι κατασκευαστικά ασθενή από την εμβρυϊκή μας ζωή. Σε μεγαλύτερες ηλικίες, η φθορά και το αδυνάτισμα των κοιλιακών τοιχωμάτων μπορούν επίσης να προκαλέσουν την εμφάνιση ευένδοτων σημείων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης