HIV – Πανδημία: Η σκληρή πραγματικότητα για τους οροθετικούς – Οι επείγουσες ανάγκες των Μονάδων Λοιμώξεων

HIV – Πανδημία: Η σκληρή πραγματικότητα για τους οροθετικούς – Οι επείγουσες ανάγκες των Μονάδων Λοιμώξεων

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS κ. Μάριος Λαζανάς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» κ. Νίκος Δέδες μιλούν στο ygeiamou.gr για την επείγουσα ανάγκη στελέχωσης των εντελώς απογυμνωμένων πλέον Μονάδων Λοιμώξεων και για όλο το φάσμα των απαραίτητων ενεργειών προς διαχείριση της HIV λοίμωξης

191129191311_AIDS-Xeri
Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS η σημερινή (1η Δεκεμβρίου) και μπορεί φέτος όλες οι δυνάμεις να έχουν εστιαστεί στην πανδημία του κορωνοϊού, όμως η επιδημία της HIV λοίμωξης ήταν και παραμένει «εδώ» μαζί με το στίγμα που τη συνοδεύει και την ακόμη δυσχερέστερη πλέον πρόσβαση των οροθετικών σε διαγνωστικές εξετάσεις και παρακολούθηση -αλλά και τη διαρκή απουσία ενός πλαισίου διάγνωσης που να διασφαλίζει την ανωνυμία, την ίδια στιγμή που και η προφυλακτική θεραπεία PrEp παραμένει σε επίπεδο κυβερνητικής εξαγγελίας.

Τη σημερινή πραγματικότητα για τους οροθετικούς -υπό το βάρος και της μεγάλης πρόκλησης που συνιστά η πανδημία της νόσου COVID-19 για τη διαχείριση της HIV λοίμωξης τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως- αποτυπώνουν μιλώντας στο ygeiamou.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, κ. Μάριος Λαζανάς, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» κ. Νίκος Δέδες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης