Πόνος στην κοιλιά: Η σπάνια αιτία που τον προκαλεί και πώς αντιμετωπίζεται

Πόνος στην κοιλιά: Η σπάνια αιτία που τον προκαλεί και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι τα εκκολπώματα του οισοφάγου και του στομάχου και πόσο συχνά συναντώνται; Πότε είναι ασυμπτωματικά και πότε ο πόνος στην κοιλιά αποτελεί το κύριο σύμπτωμα και μπορεί να χρειαστεί ιατρική παρέμβαση; Ο κ. Θεμιστοκλής Φερέτης, Χειρουργός, Επιμελητής A΄ Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Κλινικής Metropolitan General μάς ενημερώνει

191121151919_koilia
Τα εκκολπώματα του οισοφάγου και του στομάχου αποτελούν σακοειδείς προσεκβολές του εσωτερικού στρώματος των οργάνων αυτών (βλεννογόνος) προς τα έξω και ειδικότερα στην κοιλιά ή στο θώρακα. Σε αντίθεση με τα αντίστοιχα του παχέος εντέρου που συναντώνται ιδιαίτερα συχνά, τα εκκολπώματα του οισοφάγου και του στομάχου αποτελούν σπάνια ευρήματα στον γενικό πληθυσμό, με συχνότητα 0.5% και 0.1% περίπου αντίστοιχα.

Πώς δημιουργούνται και τι προκαλούν στον ασθενή
Τα εκκολπώματα των οργάνων αυτών ταξινομούνται με βάση τη θέση τους, τις στοιβάδες του τοιχώματος που περιλαμβάνουν και τον μηχανισμό με τον οποίο δημιουργούνται. Ανεξάρτητα πάντως από την ακριβή τους ταξινόμηση, τα συμπτώματα που προκαλούν στον ασθενή ποικίλουν από τελείως ασυμπτωματικά που διαγιγνώσκονται τυχαία στα πλαίσια εξέτασης για άλλη αιτία μέχρι την αιφνίδια πρόκληση οξέος κοιλιακού άλγους που συχνά οδηγεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης