Κορωνοϊός: Πώς θα κρατήσετε καθαρό τον αέρα του σπιτιού και θα περιορίσετε την μετάδοση

Κορωνοϊός: Πώς θα κρατήσετε καθαρό τον αέρα του σπιτιού και θα περιορίσετε την μετάδοση

Εν καιρώ πανδημίας και lockdown, όταν οι συναντήσεις σε εξωτερικούς χώρους με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο, οι επαφές μέσα στο σπίτι σε πολλές περιπτώσεις αναγκαστικά αυξάνονται – Πώς να διασφαλίσουμε τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού διατηρώντας καθαρό τον αέρα στο σπίτι

201123210103_outdoor-1280x720
Η μεγαλύτερη πλειοψηφία περιστατικών μετάδοσης του SARS-CoV-2 παρατηρείται σε εξωτερικούς χώρους, κυρίως μέσω της εισπνοής των αερομεταφερόμενων σωματιδίων του κορωνοϊού. Εκτός, όμως από τους προφανείς κινδύνους που θέτει η παραμονή σε εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι μικρές συγκεντρώσεις στο σπίτι ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την πρόσφατη έκρηξη των κρουσμάτων.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού εντός του σπιτιού είναι βέβαια να αποφεύγουμε την είσοδο μολυσμένων ατόμων σε αυτό, πράγμα που ωστόσο είναι δύσκολο, ειδικά όταν ένα εκτιμώμενο 40% των περιπτώσεων αφορά σε ασυμπτωματικούς ανθρώπους, οι οποίοι εξακολουθούν να μεταδίδουν τον κορωνοϊό. Η επόμενη πιο ασφαλής επιλογή είναι οι εξωτερικές συναντήσεις. Υπό καθεστώς lockdown, όμως, υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού μέσα στο σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης