Καρκίνος του πνεύμονα: Ο Νο.1 ένοχος για την πρόκλησή του – Η πρόληψη που σώζει

Καρκίνος του πνεύμονα: Ο Νο.1 ένοχος για την πρόκλησή του – Η πρόληψη που σώζει

Ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Μπεχράκης επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον Έλεγχο του Καπνίσματος του υπουργείου Υγείας μιλά στο ygeiamou.gr για τον καρκίνο του πνεύμονα και την καταλυτική σημασία της αξονικής τομογραφίας θώρακος στην πρώιμη διάγνωση

201112165443_cancer
Είναι ο σκληρότερος και πιο διαδεδομένος καρκίνος του ανθρώπινου σώματος. Και έχει ένα συνώνυμο. Το κάπνισμα. Χωρίς αυτό, το 90% των περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα δεν θα υπήρχαν. Η συνειδητοποίηση αυτού είναι το μεγαλύτερο «όπλο» που κρατάμε στα χέρια μας έναντι μίας νόσου που στερεί χιλιάδες ζωές στην Ελλάδα ετησίως και αποτελεί τη συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο στη χώρα μας και παγκοσμίως.

Τις ζωές που χάνονται στερεί το κάπνισμα, ενεργητικό και παθητικό, στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη επιδημία όλων των εποχών, αλλά και ο μεγαλύτερος από τους κινδύνους για την υγεία που μπορούν να αποφευχθούν, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο ygeiamou.gr o καθηγητής κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, κορυφαίος ιατρός Πνευμονολόγος- Εντατικολόγος, και επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον Έλεγχο του Καπνίσματος του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης