Πότε αυξάνεται ο κίνδυνος νοσηλείας λόγω άνοιας ή νόσου Πάρκινσον

Πότε αυξάνεται ο κίνδυνος νοσηλείας λόγω άνοιας ή νόσου Πάρκινσον

Νόσος Πάρκινσον, νόσος Αλτσχάιμερ και διάφορες μορφές άνοιας αποτελούν τις πιο συχνές νευρολογικές διαταραχές που προσβάλλουν τους ανθρώπους τα τελευταία χρόνια – Το ρόλο της έκθεσης σε ατμοσφαιρικούς ρύπους στον αυξημένο κίνδυνο νοσηλείας των πασχόντων αναδεικνύει νέα έρευνα

200811180252_altsxaimer
Η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίστηκε έντονα με αυξημένο κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο για διάφορες νευρολογικές διαταραχές, όπως η νόσος Πάρκινσον, η νόσος Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας, σε μια μακροχρόνια μελέτη που περιελάμβανε περισσότερους από 63 εκατομμύρια ηλικιωμένους στις ΗΠΑ.

Η μελέτη των ερευνητών από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Πανεπιστημίου Harvard, που δημοσιεύθηκε στο The Lancet Planetary Health, είναι η πρώτη εθνικής εμβέλειας ανάλυση σχετικά με τη σύνδεση ανάμεσα σε ένα συγκεκριμένο σωματίδιο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (PM2.5) και τις νευροεκφυλιστικές παθήσεις. Οι ερευνητές, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από τα Πανεπιστήμια Emory και Columbia, αξιοποίησαν μια τεράστια ποσότητα δεδομένων, συγκριτικά με οποιαδήποτε προηγούμενη μελέτη ατμοσφαιρικής ρύπανσης και νευρολογικών διαταραχών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης