Έξι φράσεις που πληγώνουν το παιδί – Υπάρχει και άλλος τρόπος να το πείτε…

Έξι φράσεις που πληγώνουν το παιδί – Υπάρχει και άλλος τρόπος να το πείτε…

Η ψυχολόγος Γιώτα Κατεβαίνη εντοπίζει κάποιες συνήθεις φράσεις με τις οποίες πληγώνουμε άθελα μας τα παιδιά και δίνει πολύτιμα παραδείγματα για το πώς μπορούμε να πούμε το ίδιο πράγμα με άλλον τρόπο που θα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα

200210155814_parents
Παρασυρόμενοι από το άγχος και την ένταση της καθημερινότητας, συχνά οι γονείς μιλούν στα παιδιά με τρόπο που δεν συμβάλλει στη συναισθηματική τους ανάπτυξη, τα πληγώνει, τα γεμίζει ενοχές ή/και εμποδίζει τη συναισθηματική τους έκφραση. Πρόκειται για εκφράσεις που χρησιμοποιούνται συχνά, χωρίς όμως να είναι γνωστές οι επιπτώσεις τους. Θα αναφερθώ ενδεικτικά σε κάποια παραδείγματα.

«Μη θυμώνεις!». Πρόκειται για μία έκφραση η οποία χρησιμοποιείται αρκετά συχνά. Η φράση αυτή περνάει το μήνυμα στο παιδί ότι ο θυμός είναι κάτι κακό και πρέπει να το κρατάμε μέσα μας. Το παιδί, όμως, χρειάζεται να μάθει ότι ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα που μπορούμε να εκφράζουμε. Για αυτό μία κατάλληλη έκφραση είναι: «Καταλαβαίνω ότι αισθάνεσαι θυμό. Και εγώ θυμώνω κάποιες φορές. Θέλεις να το συζητήσουμε;»

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης