Δωρεά Οργάνων: Γιατί χάνει δότες η Ελλάδα – Πώς θα τριπλασιαστούν τα μοσχεύματα

Δωρεά Οργάνων: Γιατί χάνει δότες η Ελλάδα – Πώς θα τριπλασιαστούν τα μοσχεύματα

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) κ. Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης εξηγεί στο ygeiamou.gr γιατί η Ελλάδα χάνει δότες και τι επείγει να αλλάξει για να τριπλασιαστούν οι δωρεές οργάνων

201021182138_transplant
Στη «γεφύρωση» της ζωής με το θάνατο η Ελλάδα σταθερά υστερεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο «χάνοντας» δότες οργάνων σώματος κυρίως λόγω υποστελέχωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ανεπάρκειας κλινών ΜΕΘ και ελλιπούς οργάνωσης του συνολικού, πολύπλοκου συστήματος που στηρίζει το χώρο των μεταμοσχεύσεων, και όχι ελλείψει συνολικής ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, γεγονός που φέρνουν στο προσκήνιο και οι διακυμάνσεις ως προς τη δωρεά οργάνων που έχουν καταγραφεί τουλάχιστον μέχρι στιγμής εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε συνέντευξή του στο ygeiamou.gr ο κ. Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), Καθηγητής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής και Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Ήπατος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», «ακτινογραφεί» το πεδίο των μεταμοσχεύσεων εξηγώντας γιατί η Ελλάδα χάνει δότες και τι πρέπει να αλλάξει.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης