Η Νο1 βιταμίνη που έχει ανάγκη το νευρικό μας σύστημα

Η Νο1 βιταμίνη που έχει ανάγκη το νευρικό μας σύστημα

Τη μεγάλη σημασία της βιταμίνης Ε στην ομαλή ανάπτυξη του νευρικού συστήματος αναδεικνύει πρόσφατη αμερικανική έρευνα με τη συμμετοχή της Δρ Χρύσας Κιούση από το Κολέγιο Φαρμακευτικής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον

190212211913_vitaminie-1280x720
Πρόσφατη μελέτη από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον των ΗΠΑ κατέληξε στη μεγάλη σημασία της βιταμίνης Ε για την υγεία του νευρικού συστήματος. Η Maret Traber, καθηγήτρια στο Κολέγιο Δημόσιας Υγείας και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου και επικεφαλής της έρευνας σχετικά με το πώς η έλλειψη του παραπάνω θρεπτικού στοιχείου επηρεάζει τις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, σημείωσε τη σπουδαιότητα της ανακάλυψης έπειτα από τριάντα χρόνια έρευνας επί της συγκεκριμένης βιταμίνης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο Scientific Reports, τα έμβρυα ψαριών-ζέβρα με ανεπαρκή επίπεδα βιταμίνης Ε παρουσίαζαν δυσμορφίες στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Συγκεκριμένα, η βλάβη από την έλλειψη της βιταμίνης παρατηρήθηκε στον εμβρυϊκό νευρικό σωλήνα, ο οποίος ευθύνεται για την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. (Τα ψάρια-ζέβρα χρησιμοποιούνται κατά κόρον στα πειράματα λόγω της ομοιότητάς τους με τον άνθρωπο σε μοριακό, γενετικό και κυτταρικό επίπεδο.)

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης