Κορωνοϊός: Επιβιώνει έως και 28 μέρες στις επιφάνειες – Πόσο ανησυχητικό είναι αυτό;

Κορωνοϊός: Επιβιώνει έως και 28 μέρες στις επιφάνειες – Πόσο ανησυχητικό είναι αυτό;

Έως και 28 ημέρες μπορεί να επιβιώσει ο κορωνοϊός στις λείες επιφάνειες, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη που μας προκάλεσε έντονη ανησυχία. Δύο κορυφαίοι ιολόγοι αναλαμβάνουν να εξηγήσουν αν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε σε τέτοιο βαθμό

201014201846_virus-1280x720
Κάθε ημέρα αγγίζουμε εκατοντάδες επιφάνειες, από τα χρήματα, το κινητό τηλέφωνο και το πόμολο της πόρτας, μέχρι το γραφείο, το πληκτρολόγιο και το καρότσι του σουπερμάρκετ. Όλες αυτές οι επιφάνειες συνήθως φέρουν παθογόνους μικροοργανισμούς, όπως τα βακτήρια και οι ιοί, οι οποίοι μπορούν να μας μολύνουν ακόμα και με ένα απλό άγγισμα.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε από ερευνητές του CSIRO υ ο SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί την COVID-19, μπορεί να επιβιώσει σε ορισμένες επιφάνειες έως και 28 ημέρες. Πρέπει αυτό να μας προκαλέσει πανικό; Η αλήθεια είναι πως αυτό μάλλον δεν πρέπει να μας προκαλέσει ανησυχία σύμφωνα με την Lara Herrero επικεφαλής ερευνήτρια Ιολογίας και Μεταδοτικών Νόσων στο Πανεπιστήμιο Griffith και τον Eugene Madzokere διδακτορικό υποψήφιο στην Ιολογία του ιδίου Πανεπιστημίου. Οι δυο ερευνητές υπογράφουν μια ενδιαφέρουσα ανάλυση στο Conversation την οποία και παρουσιάζουμε.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης