Το σύστημα που επηρεάζει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και τις τιμές τους

Το σύστημα που επηρεάζει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και τις τιμές τους

Σύμφωνα με στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς το σύστημα DRG μπορεί να συμβάλλει στη κατάρτιση αντικειμενικών προϋπολογισμών, στον καθορισμό δίκαιης τιμής ανά νοσηλεία και στη συγκριτική αξιολόγηση της απόδοσης των νοσοκομείων

asfalistika_programmata-1280x720
Την απουσία εκπλήξεων, όσον αφορά στην αναπροσαρμογή – σε ετήσια βάση – των ασφαλίστρων στα προγράμματα υγείας, εξασφαλίζει στους ασφαλισμένους το DRG.

Πρόκειται για ένα σύστημα κατηγοριοποίησης των ασθενών που βασίζεται στη συστηματική συλλογή έγκυρων και αξιόπιστων δεδομένων κατά την έξοδό τους από το νοσοκομείο, με σκοπό την ταξινόμηση σε διαχειρίσιμο αριθμό κατηγοριών περιστατικών, οι οποίες είναι ιατρικά ουσιώδεις και ομοιογενείς και προσομοιάζουν σε επίπεδο χρήσης πόρων. «Όταν μία ασφαλιστική εταιρία έχει τη δυνατότητα να λάβει αναλυτικά στοιχεία για συγκεκριμένα περιστατικά, από τις απαιτήσεις και το χρονικό εύρος μιας νοσηλείας έως και το ακριβές κόστος της, τότε μπορεί να ελέγχει καλύτερα αφενός, το πώς τιμολογεί τα προϊόντα της και αφετέρου, το ύψος της αποζημίωσης που καλείται να καταβάλει. Αυτό στη συνέχεια μετακυλίεται στον καταναλωτή, ο οποίος θα λάβει μία καλύτερη τιμολόγηση. Όχι κατ’ ανάγκη φθηνότερη, αλλά σίγουρα πιο εύκολα κατανοητή για την πορεία της σε βάθος χρόνου. Θα γνωρίζει εν ολίγοις πως θα διαμορφώνεται η τιμή του εκάστοτε προϊόντος στο μέλλον, μετριάζοντας τον κίνδυνο να βρεθεί προ εκπλήξεων και να αναγκαστεί – ενδεχομένως – να σταματήσει ένα πρόγραμμα», σχολιάζουν αρμόδια στελέχη της αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης