Κορωνοϊός – Μάσκες: Πότε οι υφασμάτινες είναι εξίσου αποτελεσματικές με τις ιατρικές

Κορωνοϊός – Μάσκες: Πότε οι υφασμάτινες είναι εξίσου αποτελεσματικές με τις ιατρικές

Την αποτελεσματικότητα που έχουν οι χειροποίητες υφασμάτινες μάσκες στην προστασία μας από τα σωματίδια που μεταφέρουν τον κορωνοϊό, τα οποία εκσφενδονίζονται όταν κάποιος μιλά, βήχει ή φτερνίζεται, σε σύγκριση με τις ιατρικές μάσκες εξετάζει νέα επιστημονική μελέτη

200915082420_maskes-sxoleia01-mesa
Οι τελευταίες μελέτες υποδεικνύουν ότι οι χειροποίητες μάσκες μπορούν να βοηθήσουν στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όταν συνδυάζονται με το τακτικό πλύσιμο των χεριών και την κοινωνική απόσταση. Πολλές από αυτές τις μελέτες επικεντρώνονται στα αερομεταφερόμενα μικροσκοπικά σωματίδια, ωστόσο οι ερευνητές τώρα υποστηρίζουν ότι η ομιλία, ο βήχας και το φτάρνισμα παράγουν μεγαλύτερα σταγονίδια που μεταφέρουν τον ιό. Λόγω αυτού, ο μηχανολόγος μηχανικός Taher Saif ανέφερε πως οι υπάρχουσες γνώσεις μπορεί να μην είναι επαρκείς για τον προσδιορισμό της αποτελεσματικότητας κάποιων υφασμάτων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των χειροποίητων μασκών.

Ο Δρ. Saif είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Illinois και ηγήθηκε μίας μελέτης, η οποία εξέτασε την αποτελεσματικότητα των κοινών υφασμάτων στον αποκλεισμό των σταγονιδίων. Τα ευρήματα της μελέτης αυτής δημοσιεύθηκαν στο Extreme Mechanics Letters.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης