Φλεγμονώδεις Νόσοι Εντέρου: Τα φρούτα – φάρμακα που ανακουφίζουν τα συμπτώματα

Φλεγμονώδεις Νόσοι Εντέρου: Τα φρούτα – φάρμακα που ανακουφίζουν τα συμπτώματα

Μια ισχυρή αντιφλεγμονώδη ένωση που περιέχεται στα αγαπημένα μας βατόμουρα ανέδειξε πρόσφατη έρευνα ανοίγοντας νέα θεραπευτικά μονοπάτια για τις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου

200924170722_vatomoura
Μία πρόσφατη ανακάλυψη από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο έρχεται να προσθέσει στην ποικιλία των φυτικών βιοδραστικών συστατικών με τις ωφέλιμες αντικαρκινικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μια πολυφαινολική ένωση, την πτεροστιλβένη, η οποία χάρη στην ισχυρή ανοσοκατασταλτική της δράση προσφέρεται ως μια πιθανή θεραπευτική λύση για τις χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου. Οι φαρμακευτικές ιδιότητες της πτεροστιλβένης προσιδιάζουν σε αυτές μιας άλλης πολυφαινολικής ένωσης, της ρεσβερατρόλης – άλλωστε συχνά συνυπάρχουν.

Η επιστημονική ομάδα με επικεφαλής την Δρ Chiharu Nishiyama, κατέληξε στο νέο εύρημα στο πλαίσιο της πολύχρονης έρευνας για την εύρεση ενεργών συστατικών σε τρόφιμα με δυνητικά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία. «Γνωρίζαμε πως η ρεσβερατρόλη είχε επιδείξει σημαντική ανοσορρυθμιστική και αντιφλεγμονώδη δράση σε πειραματόζωα με ελκώδη κολίτιδα. Αναζητήσαμε επομένως άλλες πολυφαινολικές ενώσεις με παρόμοια δομή που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν θεραπευτικά για τις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου», σημείωσε ο Δρ Takuya Yashiro που συμμετείχε στην ομάδα. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στο The FASEB Journal.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης