Νόσος Αλτσχάιμερ: Πόσο κοντά βρισκόμαστε σε θεραπεία – Τι άλλαξε η πανδημία

Νόσος Αλτσχάιμερ: Πόσο κοντά βρισκόμαστε σε θεραπεία – Τι άλλαξε η πανδημία

Παγκοσμίως, κάθε τρία δευτερόλεπτα η άνοια αλλάζει τη ζωή ενός ανθρώπου και των οικείων του. Προσέξτε τον εαυτό σας και αναζητείστε βοήθεια - υπάρχει, τονίζει η νευρολόγος-ψυχίατρος κ. Παρασκευή Σακκά προς τους φροντιστές. Ποια είναι τα «καλά νέα» στο επιστημονικό πεδίο της έρευνας...

200916145808_alzheimer
Μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας και μέτωπο διαρκούς αγώνα στο πεδίο της επιστημονικής μελέτης και έρευνας, η άνοια -με κυρίαρχη μορφή τη νόσο Αλτσχάιμερ– αλλάζει εκ βάθρων τη ζωή του ασθενούς απειλώντας τον νου και την αυτονομία του, αλλά και του περιβάλλοντός του που καλείται να σηκώσει ένα δυσβάσταχτο φορτίο -το οποίο έχει καταστεί πολύ βαρύτερο εν μέσω της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Η 21η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ, στο πλαίσιο διεθνούς εκστρατείας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από την προοδευτική νευροεκφυλιστική νόσο, η οποία συνοδεύεται από διαρκή και αυξανόμενο κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο σε παγκόσμια κλίμακα -στην Ελλάδα το κόστος της άνοιας προσεγγίζει ετησίως τα 3 δισεκατομμύρια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης