Ανασφάλιστοι; Πως μπορείτε να καλυφθείτε σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης

Ανασφάλιστοι; Πως μπορείτε να καλυφθείτε σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης

Αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένουν σήμερα πολλοί Έλληνες, οι οποίοι δεν έχουν ασφάλιση είτε λόγω χρεών, είτε γιατί διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ανεργία είτε γιατί, ενδεχομένως, κινούνται στη… σκιά της «μαύρης» οικονομίας. Δείτε ποιες επιλογές έχουν

asfalisi_3b-1280x720
Παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία προβλέπει κάποιες καλύψεις για τα άτομα χωρίς ταμείο, καλό θα ήταν εάν ανήκετε σε αυτούς να μην τις ανακαλύψετε όταν θα έχει ήδη προκύψει ένα πρόβλημα υγείας. Τα προγράμματα, άλλωστε, που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρίες, διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα καλύψεων και δη, σε χαμηλές τιμές, με την αίρεση, όμως, ότι το όποιο συμβόλαιο θα πρέπει να είχε επιλεγεί πριν την ανάγκη για περίθαλψη.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της αγοράς, η βασικότερη, ίσως, κάλυψη για τη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών είναι αυτή των εξόδων νοσηλείας. Κι αυτό γιατί, το κόστος τους είθισται να είναι υψηλό και δύσκολα θα μπορέσει να καλυφθεί από πλευράς των ασφαλισμένων. «Εφόσον πρόκειται για προγράμματα, που αφορούν σε ανασφάλιστους, η έμφαση θα πρέπει να δίνεται στην 100% κάλυψη εξόδων στα δημόσια νοσοκομεία», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο ygeiamou.gr και προσθέτουν: «Είναι πιθανό, ωστόσο, να υπάρχει κάλυψη και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, με κάποια συμμετοχή».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης