Το τεστ των ζαχαρωτών και πώς τα παιδιά θέλουν να μας εντυπωσιάσουν!

Το τεστ των ζαχαρωτών και πώς τα παιδιά θέλουν να μας εντυπωσιάσουν!

Ανατροπή σε όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα για την αντίληψη των παιδιών προσχολικής ηλικίας φέρνει μια επανεξέταση του διάσημου marshmallow τεστ, η οποία υποστηρίζει ότι ακόμα και τα παιδιά 2-3 ετών μπαίνουν στη διαδικασία να κάνουν πράγματα για να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους και να ενισχύσουν έτσι τη «φήμη» τους σε αυτούς

200910125443_marshmallow_kid_food-1280x720
Κατά πόσο ισχύει ότι τα παιδιά που «περνούν» το marshmallow τεστ έχουν περισσότερο αυτοέλεγχο; Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του San Diego επαναφέρει το κλασικό ψυχολογικό πείραμα, αναδεικνύοντας μια νέα πτυχή στα μέχρι τώρα συμπεράσματα. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το πείραμα αυτό μπορεί να δείχνει επιπλέον ότι τα παιδιά ενδιαφέρονται περισσότερο από όσο πιστεύαμε μέχρι τώρα για το τι πιστεύουν για αυτά τα σημαντικά πρόσωπα του περιβάλλοντός τους.

Στο πλαίσιο του τεστ αυτού, δίνεται στα παιδιά ένα marshmallow (καραμέλα, ζαχαρωτό) και οι ειδικοί τους λένε πως μπορούν είτε να το φάνε αμέσως, είτε να περιμένουν για να λάβουν μεγαλύτερη ανταπόδοση ((π.χ. δύο καραμέλες). Το τεστ υπάρχει εδώ και περίπου μισό αιώνα και έχει γίνει ευρέως γνωστό σε ειδικούς και διαδεδομένο σε απλούς ανθρώπους, κυρίως μέσω του διαδικτύου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης