Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών: Τι κινδύνους κρύβει – Η αντιμετώπιση

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών: Τι κινδύνους κρύβει – Η αντιμετώπιση

Τι ακριβώς είναι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, σε τι διαφέρει από τις πολυκυστικές ωοθήκες και πώς μπορεί να το αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο μια γυναίκα

190502142721_oothikon
Πολλές φορές οι ασθενείς μας στο άκουσμα και μόνο του όρου πολυκυστικές ωοθήκες αισθάνονται έντονη ανησυχία μιας και παραπέμπει σε ωοθήκες γεμάτες με κύστεις. Είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσουμε ότι οι πολυκυστικές ωοθήκες δεν είναι νόσος αλλά ένα υπερηχογραφικό εύρημα. Δηλαδή οι ωοθήκες περιέχουν πολλά ανώριμα ωοθυλάκια τα οποία δεν αναπτύχθηκαν και συσσωρεύτηκαν. Επίσης, ονομάζονται και πολυθυλακικές ωοθήκες και ανευρίσκονται στο 20% περίπου των γυναικών.

Kάποιες γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες μπορεί να πάσχουν από το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών που αποτελεί μια κατάσταση με ορμονικά προβλήματα, ανωμαλίες στον εμμηνορρυσιακό κύκλο, προβλήματα γονιμότητας, αυξημένη τριχοφυΐα, ανδρογενετικού τύπου τριχόπτωση, αυξημένη λιπαρότητα δέρματος και ακμή, υπερχρωματικές δερματικές αλλοιώσεις, διαταραχές ύπνου και ροχαλητό, υπερχοληστερολαιμία, αύξηση σωματικού βάρους με δυσκολία στην απώλειά του, αλλά και μεταβολές στη ψυχική διάθεση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης