Αναπνευστικές λοιμώξεις: Το Νο1 στοιχείο που θωρακίζει τους πνεύμονες

Αναπνευστικές λοιμώξεις: Το Νο1 στοιχείο που θωρακίζει τους πνεύμονες

Η επάρκεια ψευδαργύρου στον οργανισμό φαίνεται να θωρακίζει το αναπνευστικό σύστημα έναντι των ιογενών λοιμώξεων και πιθανόν και από τη νόσο COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός

190502142242_ouroloimoxi-1280x720
Ομάδα ερευνητών από την Ελλάδα, τη Ρωσία και τη Γερμανία αξιολόγησαν ήδη δημοσιευμένα στοιχεία για τον ρόλο του ψευδαργύρου στην πρόληψη και θεραπεία των ιογενών λοιμώξεων και της πνευμονίας, με προεκτάσεις και στις επιπλοκές που προκαλεί ο SARS-CoV-2 στην υγεία του ανθρώπου.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο για τον μεταβολισμό και τη λειτουργία του αναπαραγωγικού, του πεπτικού και του νευρικού συστήματος, αλλά και του ανοσοποιητικού. Ειδικά σε ότι αφορά το τελευταίο ο ψευδάργυρος είναι σημαντικός για τον πολλαπλασιασμό και την ωρίμανση των λευκών αιμοσφαιρίων (ορισμένα εξ αυτών μπορούν και «τρώνε» μικροοργανισμούς, ενώ άλλα παράγουν αντισώματα). Επίσης εμπλέκεται στη ρύθμιση της φλεγμονής. Άρα σε φυσιολογικά επίπεδα ο ψευδάργυρος υποστηρίζει την αντίσταση του οργανισμού σε φλεγμονώδεις και λοιμώδεις ασθένειες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης