Κήλη: Τα πλεονεκτήματα της e-TEP ρομποτικής επέμβασης με το σύστημα da Vinci

Κήλη: Τα πλεονεκτήματα της e-TEP ρομποτικής επέμβασης με το σύστημα da Vinci

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εφαρμογή του ρομποτικού συστήματος da Vinci στην αποκατάσταση της κοιλιοκήλης, της ομφαλοκήλης, της ΜΤΧ κοιλιοκήλης και της βουβωνοκήλης με την εξωπεριτοναϊκή προσπέλαση (e- TEP), κατά την οποία όλο το χειρουργείο γίνεται ρομποτικά χωρίς να εισέλθουν τα χειρουργικά ρομποτικά εργαλεία εντός της περιτοναϊκής κοιλότητας. Η επέμβαση αυτή πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Metropolitan Hospital με απόλυτη επιτυχία

200624120923_190326135135_KOILI_PONOS
Η πρώτη e-TEP ρομποτική επέμβαση κήλης έγινε στο Metropolitan Hospital στις 20 Δεκεμβρίου 2017. Έκτοτε οι επεμβάσεις αυτές πολλαπλασιάστηκαν στο Θεραπευτήριο, με σταθερή επιτυχία. Αποτέλεσμα; Ενώ παλιότερα οι συζητήσεις για την αντιμετώπιση της κήλης αφορούσαν κυρίως τις υποτροπές και την αντιμετώπισή τους, τώρα οι συζητήσεις αφορούν τα πλεονεκτήματα της ρομποτικής αποκατάστασης κήλης και την όσο το δυνατόν ευρύτερη εφαρμογή της σε όλες τις περιπτώσεις και σε όλους τους ασθενείς.

Εξωπεριτοναϊκή ρομποτική αποκατάσταση κήλης

Τα τελευταία 10 χρόνια, η ρομποτική επέμβαση αποκατάστασης κηλών κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Με τη χρήση ρομπότ η αποκατάσταση της κήλης γίνεται πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα για τον πάσχοντα που, έτσι, έχει όλα τα πλεονεκτήματα της ατραυματικής ενδοσκοπικής χειρουργικής και εμφανίζει μηδαμινά ποσοστά υποτροπής (1%).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης