Έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο που η σκόνη θα πάψει να προκαλεί αλλεργίες

Έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο που η σκόνη θα πάψει να προκαλεί αλλεργίες

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο τα ακάρεα της οικιακής σκόνης ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα των πνευμόνων πυροδοτώντας τις αλλεργικές αντιδράσεις. Η ανακάλυψη γεννά ελπίδες για την καλύτερη αντιμετώπιση των αλλεργιών

200623220224_dust-1280x720
Μια ερευνητική ομάδα από το Ινστιτούτο Ανοσολογίας MedUni Vienna, σε συνεργασία με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, ανακάλυψε τον τρόπο με τον οποίο τα ακάρεα της οικιακής σκόνης ενεργοποιούν ένα γνωστό φλεγμονώδη παράγοντα – το αμυλοειδές Α (SAA), μια πρωτεΐνη οξείας φάσης – ωθώντας τον πνευμονικό ιστό σε αλλεργική αντίδραση», όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στη σχετική δημοσίευση στο Nature Immunology.

Οι ειδικοί, υπό την επίβλεψη των Ursula Smole και Winfried F. Pickl, ανακάλυψαν ότι το αμυλοειδές Α1 (SAA1) απελευθερώνεται από τα επιθηλιακά κύτταρα του πνεύμονα σε μία λιγότερο ενεργή, ομαδοποιημένη μορφή και παραμένει ανενεργό μέχρι ένα δεσμευτικό στοιχείο (συνήθως κάποια βακτήρια) να σπάσει αυτή την ομάδα στις υπο-μονάδες της. Η διαδικασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα τη μετάβαση του SAA1, το οποίο υπό φυσιολογικές συνθήκες μάχεται τα βακτήρια, σε μια ενεργή, φλεγμονώδη μορφή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης