Αρθροπλαστική Ισχίου – Γόνατος: Τα πρωτόκολλα Fast-Track αλλάζουν όλα τα δεδομένα

Αρθροπλαστική Ισχίου – Γόνατος: Τα πρωτόκολλα Fast-Track αλλάζουν όλα τα δεδομένα

Η εφαρμογή των Πρωτοκόλλων Ταχείας Αποκατάστασης (Fast-Track) στην αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος προσφέρει θεαματικά καλύτερο αποτέλεσμα και γρηγορότερη αποκατάσταση από τις παραδοσιακές τεχνικές, σε ένα σημαντικό ποσοστό ασθενών

200220174732_rrobotiki-arthroplastiki-gonatos_b
Τα Πρωτόκολλα Fast-Track περιλαμβάνουν τη χρήση των νεότερων τεχνικών Ελάχιστης Επεμβατικότητας (Μinimally Ιnvasive Surgery – MIS), ειδικών αναισθησιολογικών τεχνικών και ειδικών μετεγχειρητικών πρακτικών νοσηλείας/φροντίδας. Προσφέρουν κυρίως τη δυνατότητα άμεσης κινητοποίησης (λίγες ώρες μετά την επέμβαση), τη μείωση του μετεγχειρητικού πόνου και την ελαχιστοποίηση της διάρκειας παραμονής στο νοσοκομείο σε 1-2 ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα:

Τα Πρωτόκολλα Fast-Track εφαρμόζονται στην αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος, που ενδείκνυνται σε ασθενείς με προχωρημένη και χρόνια αρθρίτιδα οποιασδήποτε μορφής (οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής, μετατραυματική) αφού προηγουμένως έχουν αποτύχει οι όποιες συντηρητικές θεραπείες. Με την αρθροπλαστική, αντικαθίσταται η κατεστραμμένη επιφάνεια του γόνατος/ισχίου με ειδική πρόθεση, αποκαθιστώντας έτσι τη λειτουργικότητα της άρθρωσης και απαλλάσσοντας τον ασθενή από τον πόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης