Θερμαινόμενα Τσιγάρα: Τι γνωρίζουμε για τη νέα τάση των καπνιστών

Θερμαινόμενα Τσιγάρα: Τι γνωρίζουμε για τη νέα τάση των καπνιστών

Διάφορες μελέτες υποστηρίζουν ότι ηλεκτρονικά συστήματα παροχής νικοτίνης, όπως το ηλεκτρονικό τσιγάρο, είναι βλαβερά για την υγεία και δεν είναι ασφαλή. Παρόλα αυτά, είναι ακόμα νωρίς για να δώσει κανείς μια σαφή απάντηση ή να γνωρίζει τις επιπτώσεις της μακροχρόνιας χρήσης τους

191216120819_ilektroniko
Τα τελευταία χρόνια η χρήση των ηλεκτρονικών συστημάτων παροχής νικοτίνης (ΣΗΝ, electronic nicotine delivery systems, ENDS) παρουσιάζει ταχεία αύξηση. Η χρήση των ΣΗΝ έχει πυροδοτήσει συζητήσεις στους οργανισμούς δημόσιας υγείας σχετικά με τις δυνητικές, θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις της, στον έλεγχο του καπνίσματος αλλά και στη δημόσια υγεία. Στο κείμενο που ακολουθεί γίνεται προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις σε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις που αφορούν την χρήση των ΣΗΝ.

Είναι επικίνδυνα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα είδη άτμισης;

Υπάρχουν πολλά είδη ηλεκτρονικών τσιγάρων. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι η πιο συνηθισμένη μορφή των ΣΗΝ, και αυτών χωρίς νικοτίνη, αλλά υπάρχουν και αλλά, όπως τα e-cigars, e-pipes κοκ. Τα ΣΗΝ περιέχουν διάφορα ποσοστά νικοτίνης μεταξύ άλλων βλαβερών ουσιών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης