Κορωνοϊός: Γιατί είναι πιο απειλητικός για τους μεγαλύτερους σε ηλικία

Κορωνοϊός: Γιατί είναι πιο απειλητικός για τους μεγαλύτερους σε ηλικία

Καθώς μεγαλώνουμε, οι ιστοί των πνευμόνων μας γίνονται πιο σκληροί, πράγμα που φαίνεται πως εκμεταλλεύεται ο ιός SARS-CoV-2 – Διαβάστε τη νέα θεωρία των επιστημόνων που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την έρευνα στα φάρμακα εναντίον του κορωνοϊού

200316191609_sars_virus_corona
Ο νέος κορωνοϊός επιτίθεται τόσο σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας όσο και σε νεότερους. Τα πιο σοβαρά περιστατικά, όμως, αλλά και τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου αφορούν στους μεγαλύτερους. O λόγος που συμβαίνει αυτό παραμένει άγνωστος μέχρι τώρα, με κάποιους επιστήμονες να θεωρούν ότι μπορεί να σχετίζεται με την εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος των ηλικιωμένων, αφού πρόκειται για μια κατηγορία ανθρώπων που είναι πιο ευάλωτοι σε πολλές μολυσματικές νόσους.

Ενδεχομένως, όμως, να υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις. Καθώς μεγαλώνουμε, η δομή, οι μηχανικές ιδιότητες και οι λειτουργίες των κυττάρων του σώματος αλλάζουν. Θεωρείται, λοιπόν, ότι ο SARS-CoV-2 εκμεταλλεύεται αυτή την κατάσταση και αναπαράγεται καλύτερα στα κύτταρα των μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων, πράγμα που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρή εξέλιξη της νόσου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης