Κορωνοϊός: Εργασία από το σπίτι με παιδιά – 15 tips για να τα καταφέρετε

Κορωνοϊός: Εργασία από το σπίτι με παιδιά – 15 tips για να τα καταφέρετε

Η περίπτωση όπου οι εργαζόμενοι από το σπίτι έχουν και παιδιά σε μικρή ηλικία, αποτελεί μια δύσκολη από μόνη της συνθήκη, μια πρόκληση για τους γονείς. Για αυτό το λόγο πρέπει να σκεφτούν κάποιες τακτικές, προκειμένου να βοηθήσουν τον εαυτό τους να ανταποκριθεί στους δύο αυτούς τους ρόλους

200422210609_mother

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έφερε στο προσκήνιο την εργασία από το σπίτι. Η μέθοδος αυτή είναι αναγκαστική, καθώς θεσπίστηκαν τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού. Η τηλεργασία στην Ελλάδα δεν ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και ουσιαστικά πολλές επιχειρήσεις, καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες βρέθηκαν απροετοίμαστοι. Κάποιοι δυσκολεύτηκαν αρκετά να προσαρμοστούν. Όμως η μετάβαση στη νέα πραγματικότητα εργασίας απαιτείται να είναι γρήγορη.

Η περίπτωση, όπου οι εργαζόμενοι από το σπίτι έχουν και παιδιά σε μικρή ηλικία, αποτελεί μια δύσκολη από μόνη της συνθήκη. Οι γονείς πασχίζουν να συνδυάσουν και το σωστό επαγγελματικό τους προφίλ, αλλά και την επιμέλεια των παιδιών τους. Έρχονται αντιμέτωποι με τη συνεχόμενη διακοπή των εργασιών τους, καθώς τα παιδιά συχνά ζητούν κάτι από εκείνους, ρωτάνε, γκρινιάζουν, θέλουν να ανακαλύψουν κάτι νέο, έχουν την περιέργεια με την απασχόληση των γονέων του, αναπτύσσουν το αίσθημα της βαρεμάρας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης