Καναδάς: Ένα επεισόδιο με την κοπέλα του όπλισε το χέρι του μακελάρη οδοντεχνίτη

Καναδάς: Ένα επεισόδιο με την κοπέλα του όπλισε το χέρι του μακελάρη οδοντεχνίτη

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε αξιωματικός της αστυνομίας - Ο 51χρονος οδοντεχνίτης σκότωσε 22 άτομα πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά

kanadas_makelio
Το πλέον πολύνεκρο περιστατικό μαζικών πυροβολισμών στην ιστορία του Καναδά, με πρωταγωνιστή έναν 51χρονο οδοντοτεχνίτη, προκλήθηκε από μια διαμάχη μεταξύ του ένοπλου και της κοπέλας του, σύμφωνα με όσα δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

Ο Γκάμπριελ Γουόρτμαν σκότωσε 22 άτομα σε όλη τη βόρεια και κεντρική Νέα Σκωτία το Σάββατο και την Κυριακή, αλλά η σύντροφός του επέζησε της επίθεσης.

Μιλώντας πριν από συνέντευξη Τύπου, στην οποία κατεγράφη αναλυτικά το χρονικό του μακελειού, ο αξιωματικός της αστυνομίας του Καναδά δήλωσε στο Associated Press ότι οι δολοφονίες ξεκίνησαν μετά από μια εσωτερική διαμάχη μεταξύ του ζευγαριού, κατά την οποία ο 51χρονος ακινητοποίησε και χτύπησε την κοπέλα του.

Οι πυροβολισμοί που ακολούθησαν, πραγματοποιήθηκαν σε 16 σημεία και σε πέντε αγροτικές κοινότητες. Ο δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικά πυράτο πρωί της Κυριακής, περίπου 13 ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης.

Η αστυνομία είπε ότι βρέθηκαν αρκετά πτώματα μέσα και έξω από ένα σπίτι στην αγροτική πόλη Πορταπίκ.

Οι αρχές ενημερώθηκαν καθυστερημένα ότι ο ένοπλος οδηγούσε μεταμφιεσμένος ως αστυνομικός, σε ένα όχημα που έμοιαζε σαν περιπολικό.

Κλείσιμο
Ακόμη, πρόσθεσαν, αρχικά, ότι ο Γουόρτμαν δεν είχε αστυνομικό αρχείο, αλλά αργότερα προέκυψε ότι είχε τουλάχιστον μια εμπλοκή με το νόμο στο Χάλιφαξ το 2001, όταν είχε επιτεθεί σε έναν άλλον άντρα και είχε διαταχθεί να λάβει συμβουλές διαχείρισης θυμού.

Ειδήσεις σήμερα:

Σπάνιο ντοκουμέντο: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη με μαγιό στο πλευρό του Βλάσση Μπονάτσου

Πληρώνουμε ακριβότερα τη βενζίνη ακόμη και από τους πλούσιους Γερμανούς!

Γερμανία: Δικάζεται ο τζιχαντιστής που άφησε 5χρονη «σκλάβα» του να πεθάνει από δίψα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης