Κιμ Γιονγκ Ουν: Χειρουργήθηκε σε νοσοκομείο που ίδρυσε ο πατέρας του

Κιμ Γιονγκ Ουν: Χειρουργήθηκε σε νοσοκομείο που ίδρυσε ο πατέρας του

Ο λόγος που ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επέλεξε να υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς σε ένα νοσοκομείο, που δεν βρίσκεται στην Πιονγκγιάνγκ - Η ιστορία που κρύβεται πίσω από την κατασκευή του νοσοκομείου - Ο Κιμ απέστειλε επιστολή στον Σύρο πρόεδρο Άσαντ

Kim-Jong
Λύνεται, εν μέρει, ο γρίφος με τον «εξαφανισμένο» ηγέτη της Βόρειας Κορέας και την κατάσταση της υγείας του. Πριν δύο ημέρες δημοσίευμα στο CNN υποστήριζε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν νοσηλεύεται σε «σοβαρή κατάσταση», μετά από επέμβαση στην καρδιά ενώ αρκετά μέσα ενημέρωσης στη Δύση έκαναν λόγο και για σενάρια διαδοχής του ισχυρού άνδρα της Βόρειας Κορέας.

Την ίδια στιγμή, Κίνα και Νότια Κορέα, υποστήριζαν πως «δεν έχουν παρατηρήσει καμιά ασυνήθιστη κίνηση» στην γείτονα χώρα και χαρακτήριζαν τα σχετικά δημοσιεύματα «μη επιβεβαιωμένα». Οι φήμες για το πρόβλημα υγείας του Κιμ ξεκίνησαν, όταν στις 15 Απριλίου ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν έδωσε το «παρών» στους εορτασμούς για την 108η επέτειο γενεθλίων του παππού του, Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτή του καθεστώτος. Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του ήταν τέσσερις ημέρες πριν σε κυβερνητική σύσκεψη.

Όμως, τις τελευταίες ώρες, επιβεβαιώθηκε πως ο Κιμ έχει υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, που δεν βρίσκεται στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Daily NK, η οποία έχει την έδρα της στη Σεούλ και επικεντρώνεται σε όσα συμβαίνουν στη Βόρεια Κορέα, ο 36χρονος Κιμ αναρρώνει σε βίλα στην Χιανγκσάν, μετά από καρδιοχειρουργική επέμβαση.

Η ιστοσελίδα επικαλείται πληροφορίες από ανώνυμη πηγή στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με την οποία ο Κιμ επέλεξε να χειρουργηθεί στο νοσοκομείο της επαρχίας Χιανγκσάν, επειδή αυτό προορίζεται για αποκλειστική νοσηλεία των μελών της δυναστείας Κιμ από το 2014, όταν για πρώτη φορά νοσηλεύτηκε σε αυτό ο ηγέτης του καθεστώτος με προβλήματα υγείας.

Η ιστορία που κρύβεται πίσω από την κατασκευή του νοσοκομείου της Χιανγκσάν

Πίσω από την κατασκευή του νοσοκομείου κρύβεται μια ιστορία και ένας θάνατος. Το 1994 ο Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτής του καθεστώτος και παππούς του σημερινού ηγέτη, βρισκόταν στη βίλα του στην Χιανγκσάν, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία. Εκείνη την ημέρα έβρεχε τόσο πολύ, που το ελικόπτερό του ήταν αδύνατο να απογειωθεί για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο της Πιονγκγιάνγκ. Ο «Μεγάλος Ηγέτης» απεβίωσε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 82 ετών. Αμέσως μετά τον θάνατό του, ο γιος του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, διέταξε την κατασκευή νοσοκομείου στην περιοχή, αφού πίστευε πως η ύπαρξη ενός νοσοκομείου θα είχε σώσει τη ζωή του πατέρα του.

Το νοσοκομείο της Χιανγκσάν ειδικεύεται στην αντιμετώπιση καρδιολογικών προβλημάτων υγείας ενώ παράλληλα, η εισαγωγή του Κιμ σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή και τα «περίεργα βλέμματα», επίσης, αν κάτι «συμβεί» στον ηγέτη της χώρας σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, αυτό θα δημιουργούσε αναταραχή στο λαό.

Ποιος είναι ο γιατρός που χειρούργησε τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Κλείσιμο
Τα πολύ καλά ιατρικά μηχανήματα του νοσοκομείου της Χιανγκσάν έχουν εισαχθεί από τη Γερμανία και την Ιαπωνία και οι γιατροί που το στελεχώνουν θεωρούνται «οι καλύτεροι των καλύτερων» στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με την Daily NK, αλλά, ο γιατρός που χειρούργησε τον Κιμ προέρχεται από ένα άλλο νοσοκομείο, το «Kim Man Yu Hospital» της Πιονγκγιάνγκ, το οποίο ειδικεύεται σε καρδιολογικά προβλήματα. Μάλιστα, ο γιατρός αυτός, προτού επιλεγεί από τον Κιμ, είχε σταλεί στη Γερμανία για εκπαίδευση. Ανώνυμες πηγές αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος γιατρός απολαμβάνει της εκτίμησης του καθεστώτος, ζει πλουσιοπάροχα στα προάστια της Πιονγκγιάνγκ και συνοδεύεται από σωματοφύλακες.

Η επέμβαση στον Κιμ πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου. Ο ηγέτης της απομονωμένης χώρας αναρρώνει τώρα σε μία από τις βίλες του στην Χιανγκσάν. Τα περισσότερα μέλη της ιατρικής ομάδας που τον χειρούργησε αναχώρησαν για την Πιονγκγιάνγκ και μόνο μια μερίδα εξ αυτών, «όλοι άνδρες με εκπαίδευση στη Γερμανία», παραμένουν στο πλευρό του και παρακολουθούν την πορεία της υγείας του.

Πάντως, αν και την Τετάρτη τα μέσα ενημέρωσης στη Βόρεια Κορέα τηρούσαν «σιγή ιχθύος» για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν, πριν μερικές ώρες το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Νοτίου Κορέας, Yonhap News Agency, ανέφερε πως ο Κιμ χθες απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. Ο Άσαντ είχε συγχαρεί με επιστολή του την περασμένη εβδομάδα τον ηγέτη της Βορείου Κορέας για την 108η επέτειο γενεθλίων του παππού του, Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Bild προτείνει Ελλάδα για διακοπές εν μέσω κορωνοϊού

Βίντεο: Χειροκροτήματα για τον πρώτο ασθενή κορωνοϊού που βγήκε από την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρισας

Καλοκαιριάζει ξανά από την Παρασκευή - Ήλιος και 20άρια στην Αθήνα, βροχές στην Κρήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης