Κορωνοϊός - Μεξικό: 970 θάνατοι και πάνω από 10.500 κρούσματα

Κορωνοϊός - Μεξικό: 970 θάνατοι και πάνω από 10.500 κρούσματα

Στο Μεξικό καταγράφηκαν 113 θάνατοι και 1.043 κρούσματα σε ένα 24ωρο

corona_mexico
Οι υγειονομικές αρχές του Μεξικού ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι πλέον οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στη χώρα αυξήθηκαν στους 970 (+113 σε ένα 24ωρο) και ότι τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έχουν φθάσει τα 10.544 (+1.043).

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό το Μεξικό έγινε έτσι ο πέμπτος υψηλότερος στη Λατινική Αμερική, ενώ τα μέτρα περιορισμού των κινήσεων των πολιτών, καθώς και η κατακόρυφη πτώση της τιμής του αργού, πλήττουν ταυτόχρονα την οικονομία της πετρελαιοπαραγωγικής χώρας.

Η οικονομία του Μεξικού, η δεύτερη μεγαλύτερη στη Λατινική Αμερική, που παρουσίαζε αρρυθμίες ήδη πριν από την πανδημία, αναμένεται να συρρικνωθεί κατά έως και 10% του ΑΕΠ φέτος.

Ως τα μέσα του Μαρτίου, ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωνε αισιόδοξος, παρότρυνε τους Μεξικανούς να βγαίνουν οικογενειακώς, ωστόσο σύμμαχοί του, ανάμεσά τους η δήμαρχος της πρωτεύουσας, είχαν ήδη αρχίσει να επιβάλλουν μέτρα — το κλείσιμο των κινηματογράφων, των γυμναστηρίων, άλλων χώρων δημόσιας συνάθροισης — και να παροτρύνουν τους πολίτες να μείνουν σπίτι.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση της χώρας αύξησε στη κορυφαία βαθμίδα, την τρίτη, το επίπεδο του υγειονομικού συναγερμού, καθώς στελέχη της κυβέρνησης διαπίστωναν πως η εξάπλωση της πανδημίας επιταχύνεται ολοένα περισσότερο.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης στο Μεξικό καταγράφηκε την 28η Φεβρουαρίου. Πέρασαν 32 ημέρες προτού τα κρούσματα να φθάσουν τα 1.000. Πριν συμπληρωθούν δύο εβδομάδες, ανέρχονταν σε 5.000. Εννέα ημέρες αργότερα, διπλασιάστηκαν σε πάνω από 10.000, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Μόνο η Βραζιλία, το Περού, η Χιλή και ο Ισημερινός καταγράφουν περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην περιφέρεια.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος Λόπες Ομπραδόρ εξήγγειλε χθες δημόσιες δαπάνες ύψους 25,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για κοινωνικά προγράμματα και έργα υποδομής, πρωτοβουλία που για ορισμένους παράγοντες της αγοράς είναι ήδη καθυστερημένη, για να στηριχθεί η οικονομία.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για την αναστολή της μετανάστευσης

Κορωνοϊός: Η ΕΚΤ θα αποδέχεται ακόμη και τα «σκουπίδια» ως εγγύηση για πίστωση

Κορωνοϊός: Έλληνες επιστήμονες στην πρώτη γραμμή έρευνας του ΜΙΤ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης