Κορωνοϊός - Παρίσι: Συγκρούσεις με την αστυνομία εν μέσω πλήρους lockdown

Κορωνοϊός - Παρίσι: Συγκρούσεις με την αστυνομία εν μέσω πλήρους lockdown

Σε προάστιο του Παρισιού, η κατάσταση είναι τεταμένη έπειτα από το ατύχημα με έναν μοτοσικλετιστή το βράδυ του Σαββάτου στη Βιλνέβ-λα-Γκαρέν

paris
Νυχτερινές συγκρούσεις σημειώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες στη Γαλλία ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και κατοίκους ενός προαστίου στο Παρίσι, καθώς και στο Στρασβούργο (ανατολική Γαλλία), παρά τα μέτρα περιορισμού, δήλωσαν αστυνομικές πηγές.

Σε προάστιο του Παρισιού, η κατάσταση είναι τεταμένη έπειτα από το ατύχημα με έναν μοτοσικλετιστή το βράδυ του Σαββάτου στη Βιλνέβ-λα-Γκαρέν, υπό περιστάσεις που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί πλήρως. Ο μοτοσικλετιστής, που οδηγούσε χωρίς κράνος, έσπασε το πόδι του αφού έπεσε πάνω στην πόρτα ενός αυτοκινήτου της αστυνομίας χωρίς διακριτικά και το περιστατικό, εν μέσω πλήρους lockdown, "έβαλε φωτιά" στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης που κατήγγειλαν μια «αστυνομική υπέρβαση εξουσίας».

France: Overnight riots in Paris suburb after motorcycle incident involving police


Εννέα άνθρωποι προσήχθησαν στη διάρκεια της περασμένης νύχτας στην περιοχή του Παρισιού έπειτα από βίαια επεισόδια «για κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών και συμμετοχή σε ομάδα με σκοπό τη διάπραξη βιαιοτήτων και ζημιών», σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού.

Σποραδικά περιστατικά είχαν ξεσπάσει τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα σε αρκετές κοινότητες της Ιλ-ντε-Φρανς, και περίπου 15 οχήματα, καθώς και μοτοσικλέτες και περίπου πενήντα κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν.

Στην ανατολική Γαλλία, δύο συνοικίες του Στρασβούργου αποτέλεσαν το σκηνικό συμπλοκών στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, και η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.

Στη Μενό, μια νότια συνοικία της πρωτεύουσας της Αλσατίας, ένα αστυνομικό τμήμα αποτέλεσε στόχο βομβών Μολότοφ ενώ στο Πορ ντι Ριν, ανατολικά, κάδοι απορριμμάτων και ένα αυτοκίνητο πυρπολήθηκαν.

Σύμφωνα με τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό France Bleu Alsace, ένα αστυνομικό αυτοκίνητο τέθηκε επίσης στο στόχαστρο βαρελότου στη Μενό.

Κλείσιμο
Τα περιστατικά αυτά σημειώθηκαν εν μέσω πλήρους lockdown λόγω του κορωνοϊού.

«Μέχρι τώρα, τα πράγματα ήταν μάλλον ήρεμα» στο Στρασβούργο, αλλά «αρχίζουμε να αισθανόμαστε ότι ανεβαίνει η ένταση στις συνοικίες», δήλωσε στον France Bleu Alsace ο Ρομπέρ Χερμάν, αντιδήμαρχος ασφαλείας της πρωτεύουσας της Αλσατίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κινεζική έρευνα: Ο κορωνοϊός είναι πιο θανατηφόρος στην Ευρώπη απ΄ότι στις ΗΠΑ

Στο Νοσοκομείο του Ρίου 19χρονος από τη δομή μεταναστών στο Κρανίδι

Συνεχίζεται η επιβράδυνση στον αριθμό νέων κρουσμάτων στην Ελβετία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης