Κορωνοϊός - Γερμανία: Ματαιώνεται και το «Oktoberfest»

Κορωνοϊός - Γερμανία: Ματαιώνεται και το «Oktoberfest»

Η έλλειψη φαρμάκου ή εμβολίου για τον κορωνοϊό υποχρέωσε τις γερμανικές αρχές να αποφασίσουν τη ματαίωση της γιορτής που συγκεντρώνει πάνω από έξι εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο

corona_oct
Τη ματαίωση του φετινού «Oktoberfest», της παραδοσιακής γιορτής της μπίρας που διοργανώνεται κάθε φθινόπωρο στο Μόναχο, αναμένεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα η βαυαρική πρωτεύουσα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Μάρκους Σέντερ είχε ήδη πριν από μέρες υπονοήσει ότι επίκειται ακύρωση της φετινής διοργάνωσης, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα από 19 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου, αλλά, σύμφωνα με την BILD, ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ θα ανακοινώσει τη Δευτέρα και επισήμως τη ματαίωσή της.

Το «Oktoberfest» προσελκύει κάθε χρόνο περίπου έξι εκατομμύρια επισκέπτες και αποφέρει πάνω από ένα δισεκατομμύριο έσοδα στην τοπική αγορά και, παρά το γεγονός ότι οι μεγάλες διοργανώσεις έχουν για την ώρα ακυρωθεί μόνο μέχρι το τέλος Αυγούστου, θεωρήθηκε από τις αρμόδιες αρχές ως εξαιρετικά επικίνδυνο, ενώ είναι αμφίβολο εάν έως τότε θα έχει βρεθεί θεραπεία για τον κορωνοϊό ή εμβόλιο.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Δράση Αιμοδοσίας από το Χαμόγελο του Παιδιού

Wall Street: Καταβαράθρωση στον απόηχο του χάους με το αμερικανικό αργό

Η φανέλα του Τζόρνταν με την Dream Team πουλήθηκε για 216.000 δολάρια!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης