Σαουδική Αραβία: Πάνω από 800 εκτελέσεις επί βασιλείας Σαλμάν Μπιν Αμπντουλαζίζ

Σαουδική Αραβία: Πάνω από 800 εκτελέσεις επί βασιλείας Σαλμάν Μπιν Αμπντουλαζίζ

Η Reprieve, η οποία αγωνίζεται για τους τα θύματα από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρει ότι το ποσοστό εκτελέσεων στη χώρα έχει σχεδόν διπλασιαστεί υπό τη βασιλεία του Αμπντουλαζίζ, η οποία ξεκίνησε στις 13 Ιανουαρίου 2015

saudi_ektelesi
Σε 800 εκτελέσεις έχουν προχωρήσει οι αερχές της Σαουδικής Αραβίας από τότε που ο Βασιλιάς Σαλμάν Μπιν Αμπντουλαζίζ ανέλαβε την εξουσία το 2015, σύμφωνα με μια βρετανική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, η Reprieve, η οποία αγωνίζεται για τους τα θύματα από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρει ότι το ποσοστό εκτελέσεων στη χώρα έχει σχεδόν διπλασιαστεί υπό τη βασιλεία του Αμπντουλαζίζ, η οποία ξεκίνησε στις 13 Ιανουαρίου 2015.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν δήλωσε ότι το Βασίλειο σκοπεύει να «ελαχιστοποιήσει» τον αριθμό των εκτελέσεων.

Σημειώνεται πως μεταξύ 2009 και 2014, πραγματοποιήθηκαν 423 εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία.

Πέρσι, εκτελέστηκαν 185 άτομα, με τα 37 εξ αυτών να χάνουν τη ζωή τους σε μαζική εκτέλεση τον Απρίλιο. Αυτός είναι ο υψηλότερος ετήσιος αριθμός θανάτων από τότε που η Reprieve και το τμήμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία (ESOHR) άρχισαν να παρακολουθούν τις εκτελέσεις στη χώρα.

Η Maya Foa, διευθυντής του Reprieve, δήλωσε: «Παρά τη ρητορική για μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό, η Σαουδική Αραβία εξακολουθεί να είναι μια χώρα όπου το να μιλάς εναντίον του Βασιλιά μπορεί να σε σκοτώσει» ανέφερε η διαευθύντρια της Reprieve, Maya Foa, η οποία προέτρεψε τους δυτικούς εταίρους του Βασιλείου να ζητήσουν τον τερματισμό της «εκτέλεσης παιδιών και πολιτικών αντιπάλων» πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20 στο Ριάντ τον Νοέμβριο.

Η Foa πρόσθεσε ότι εάν δεν τον κάνουν, αυτές οι χώρες θα θεωρηθούν ότι υποστηρίζουν σιωπηρά τις ενέργειες της Σαουδικής Αραβίας.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Ποδόσφαιρο: Θετικοί πέντε εργάτες σε τρία γήπεδα του Μουντιάλ στο Κατάρ


Κορωνοϊός: Ένα εκατομμύριο μάσκες δώρισε η Ταϊβάν σε Ισπανία και Ιταλία

Κορωνοϊός - Υδροξυχλωροκίνη: Δοκιμή της ουσίας από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης