Κορωνοϊός - Γερμανία: Παράταση του lockdown τουλάχιστον έως τις 3 Μαΐου

Κορωνοϊός - Γερμανία: Παράταση του lockdown τουλάχιστον έως τις 3 Μαΐου

Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία και Πανεπιστήμια - Υπάρχει το ενδεχόμενο να ανοίξουν καταστήματα μετά τις 20 Απριλίου

german23
Έως τουλάχιστον τις 3 Μαΐου θα παρατείνει η γερμανική κυβέρνηση τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ τον Μάρτιο, σε μία προσπάθεια να φρενάρει την εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τότε ωστόσο, η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της επαναλειτουργίας των καταστημάτων έως και 800 τετραγωνικών μέτρων από τις 20 Απριλίου.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» επικαλούμενη στοιχεία της κυβέρνησης, τα καταστήματα έως 800 τετραγωνικών μέτρων θα μπορούν να ανοίξουν ξανά από τις 20 Απριλίου αλλά τηρώντας σαφείς κανόνες: ο αριθμός των επισκεπτών πρέπει να είναι περιορισμένος, να ισχύουν οι κανόνες υγιεινής όπως και να αποφεύγονται οι ουρές.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα έχει σήμερα τηλεδιάσκεψη πρώτα με τους υπουργούς της κι έπειτα με τους ηγέτες των 16 κρατιδίων, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να συμφωνήσουν εάν θα χαλαρώσουν τα μέτρα περιορισμού, εφόσον υπάρξει ύφεση των κρουσμάτων και των θανάτων.

Σήμερα ωστόσο, ο αριθμός των ασθενών που έχασαν τη ζωή του αυξήθηκε σημαντικά φθάνοντας τους 285 με το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 3.254, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποιεί το ινστιτούτο επιδημιολογίας Robert Koch-Institut.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων ανήλθε σε 2.486. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης υπολογίζεται σε 127.584.

Όπως επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ, σε επικοινωνία που είχαν χθες το βράδυ συνεργάτες της Καγκελαρίου Μέρκελ με εκπροσώπους των κρατιδίων διαμορφώθηκε το αντίστοιχο έγγραφο, το οποίο επικυρώθηκε πριν από λίγη ώρα από το «υπουργικό συμβούλιο κορωνοϊού», ενόψει της σημερινής τηλεδιάσκεψης της Καγκελαρίου με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων. Κεντρικό θέμα της τηλεδιάσκεψης είναι η προοπτική σταδιακής άρσης κάποιων από τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί το τελευταίο διάστημα στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας λόγω της πανδημίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτόξευση του χρέους στο 200% του ΑΕΠ προβλέπει το ΔΝΤ

Παράταση ως τις 15 Μαΐου στην αναστολή πτήσεων - Για ποιές χώρες ισχύει

Βίντεο - Viral: Φοβερός Βραζιλιάνος κάνει ποδοσφαιρική περιγραφή για το πλύσιμο των χεριών




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης