ΗΠΑ: Πάνω από 30 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τις νότιες πολιτείες

ΗΠΑ: Πάνω από 30 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τις νότιες πολιτείες

Κατεστραμμένα σπίτια, ξεριζωμένα δέντρα, αυτοκίνητα που ανατράπηκαν: οι καταιγίδες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε μια περιοχή από το Τέξας ως τη Νότια Καρολίνα

tornado_monroe_in5
Ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και πολλά θύματα την Κυριακή και τη Δευτέρα το πρωί στις νότιες ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 32 νεκρούς, σύμφωνα με επίσημη πηγή και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Κατεστραμμένα σπίτια, ξεριζωμένα δέντρα, αυτοκίνητα που ανατράπηκαν: οι καταιγίδες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε μια περιοχή από το Τέξας ως τη Νότια Καρολίνα.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 11 επιβεβαιωμένοι νεκροί και πολλές υλικές ζημιές σε όλη την πολιτεία», ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων του Μισισιπή.

Κλείσιμο
Εννέα ακόμη νεκροί καταγράφηκαν στη Νότια Καρολίνα, επτά στη Τζόρτζια, τρεις στο Τενεσί, ένας στο Άρκανσο και ένας στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προτού ξεκινήσει την καθημερινή του συνέντευξη Τύπου από τον Λευκό Οίκο για την επιδημία του κορωνοϊού, απηύθυνε τα «ειλικρινή του συλλυπητήρια» στις οικογένειες των θυμάτων.

«Η κυβέρνησή μου θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσει τις κοινότητες αυτές να ανασυνταχθούν», τόνισε κάνοντας λόγο για «φρικτούς και καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους».

Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούν να είναι χωρίς ηλεκτρικό, σύμφωνα με τον ιστότοπο poweroutage.us.

Στις πολιτείες Μισισιπή και Λουιζιάνα κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ είχε εκδώσει την ύψιστη προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους, εκτιμώντας ότι οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα έως και 235 χιλιόμετρα την ώρα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ρεπόρτερ ρώτησε τον Τραμπ «τι κάνατε τον Φεβρουάριο» - «Το καλύτερο δυνατό», απάντησε

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Έξι κυβερνήτες συντονίζονται στον «πόλεμο» κατά της πανδημίας

Κορωνοϊός: Σχεδόν 119.000 νεκροί σε όλον τον κόσμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης