Τσερνόμπιλ: Μόλις πέντε χιλιόμετρα από τον πυρηνικό σταθμό η μεγάλη πυρκαγιά στην Ουκρανία

Τσερνόμπιλ: Μόλις πέντε χιλιόμετρα από τον πυρηνικό σταθμό η μεγάλη πυρκαγιά στην Ουκρανία

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί περισσότεροι από 300 πυροσβέστες και εναέρια μέσα - Ανεξέλεγκτη προς το παρόν η φωτιά, βρίσκεται στα 5 χιλιόμετρα από τον εγκαταλελειμμένο πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ

22550694
Στα 5 χιλιόμετρα από τον εγκαταλελειμμένο πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ έχουν φτάσει οι φλόγες από την μεγάλη δασική πυρκαγιά που καίει εδώ και ημέρες στη βόρεια Ουκρανία.

«Δουλεύουμε όλο το βράδυ για να φτιάξουμε αντιπυρικές ζώνες γύρω από το σταθμό, για να τον προστατεύσουμε από τη φωτιά» δήλωσε στο Associated Press η Κατερίνα Πάβλοβα, επικεφαλής της ουκρανικής αρχής που διαχειρίζεται τα θέμα της απαγορευμένης ζώνης.

Το Κόκκινο Δάσος, δυτικά του σταθμού, έχει καεί. Οι φλόγες απειλούν να φτάσουν και σε χώρο όπου αποθηκεύονταν το πιο επικίνδυνο ραδιενεργό υλικό του εργοστασίου.



Η ουκρανική κυβέρνηση έχει απορρίψει ισχυρισμούς περί ανόδου των επιπέδων ραδιενέργειας, εξαιτίας της πυρκαγιάς και ισχυρίζεται ότι αυτά βρίσκονται «εντός του φυσιολογικού». Τις τελευταίες ημέρες, όμως, ο άνεμος φέρνει τον καπνό από την πυρκαγιά προς το Κίεβο,

Κλείσιμο


Η φωτιά ξέσπασε στις 4 Απριλίου όταν ένας 27χρονος προσπάθησε να κάψει ξερόχορτα έξω από την ζώνη αποκλεισμού. Από τότε το μέτωπο έχει κινηθεί μέσα στην απαγορευμένη περιοχή και πλησιάζει το ερειπωμένο πυρηνικό εργοστάσιο.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί περισσότεροι από 300 πυροσβέστες, οι οποίοι συνεπικουρούνται από εναέρια μέσα. Προς το παρόν, όμως, δεν έχουν καταφέρει να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Το πυρηνικό εργοστάσιο και η κοντινή πόλη Pripyat εκκενώθηκαν το 1986 όταν εξερράγη ο αντιδραστήρας No. 4 του εργοστασίου. Από τότε, έχει στηθεί μία απαγορευμένη ζώνη ακτίνας 30 χιλιομέτρων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό.

Ειδήσεις σήμερα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εξονυχιστικοί οι έλεγχοι στα διόδια - 159 οδηγοί «έσπασαν» την καραντίνα του Πάσχα

Κορωνοϊός: Νέα μελέτη «ακυρώνει» τα οφέλη της υδροξυχλωροκίνης στη θεραπεία της νόσου

Κορωνοϊός: Eίναι δύο φορές πιο μεταδοτικός απ' ό,τι πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης