Οικογένεια Κένεντι: Η κατάρα έφτασε στο «13»

«Κάποιος εκεί πάνω δεν μας συμπαθεί», είχε πει το 1964 ο Μπόμπι Κένεντι, καθώς οι βίαιοι θάνατοι που χτυπούν την οικογένεια είχαν ξεκινήσει από πολύ νωρίτερα - Τελευταίο κεφάλαιο η 40χρονη Μαέβ, εγγονή του δολοφονημένου RFK, αδελφού του επίσης δολοφονημένου JFK, και ο 8χρονος γιος της που πνίγηκαν κυνηγώντας μια μπάλα...

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
efhmerida-kenedy--arthrou
Μετά από ένα τετραήμερο άκαρπης αναζήτησης, τελικά στις 6 Απριλίου δύτες ανέσυραν το πτώμα της Μαέβ Φέιχι Κένεντι Τάουνσεντ ΜακΚιν από τα νερά του κόλπου Τσέζαπικ, στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

Η 40χρονη Μαέβ μαζί με το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά της, τον Γκίντεον, αγνοούνταν από τις 2 Απριλίου. Δηλαδή αφότου ξανοίχτηκαν με ένα κανό στη θάλασσα αναζητώντας την μπάλα με την οποία έπαιζαν προηγουμένως στην παραλία. Επνεαν δυνατοί άνεμοι, προφανώς όμως η Μαέβ υποτίμησε τη δυσμένεια των συνθηκών.

Η σορός του 8χρονου Γκίντεον εντοπίστηκε έξι ημέρες μετά την εξαφάνισή του. Οπότε και επισήμως πλέον, μητέρα και γιος προστέθηκαν στον μακάβριο και ήδη μακρύ κατάλογο με τα μέλη της δυναστείας Κένεντι που, εδώ και δεκαετίες, χάνονται από μη φυσιολογικά αίτια. 

Πριν από την τελευταία τραγωδία που πλήττει την ευρύτερη και ίσως πλέον διάσημη οικογένεια πολιτικών της Αμερικής, στην πολυτάραχη ιστορία των Κένεντι υπήρξαν άνθρωποι που δολοφονήθηκαν, αυτοκτόνησαν, υπέκυψαν σε βαρύτατα νοσήματα.

Υπήρξαν επίσης αεροπορικά και αυτοκινητικά δυστυχήματα, δύο περιπτώσεις θανάτου από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ακόμη και μία λοβοτομή. Σε όλα αυτά τα ζοφερά και ενίοτε φρικαλέα γεγονότα θα πρέπει να συμπληρωθούν πολλές σκοτεινές πτυχές, καθώς και τα ερωτικά σκάνδαλα.

Διαβόητη έχει μείνει η σεξουαλική λαιμαργία του JFK, οι εξωσυζυγικές του σχέσεις με τη Μέριλιν Μονρό και άλλες, σταρ και μη. Στο ίδιο μονοπάτι βάδισε ο γιος του, ο επίσης τραγικά και πρόωρα χαμένος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι ο Νεότερος. Προτού σκοτωθεί σε αεροπορικό δυστύχημα το 1999, είχε ζήσει βίο μεγάλου εραστή, δίπλα στο σούπερ μόντελ Σίντι Κρόφορντ, την πρωταγωνίστρια του «Sex and the City» Σάρα Τζέσικα Πάρκερ κ.ά.

Κλείσιμο
KENNEDY-curse-f2
22 νοεμβριου 1963, Ντάλας Τραγωδία σε ζωντανή μετάδοση Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, ο νεότερος πρόεδρος στην Ιστορία των ΗΠΑ, δολοφονείται εν ψυχρώ δίπλα στην Τζάκι και μπροστά σε χιλιάδες Αμερικανούς που τον επευφημούν
Η περίπτωση των Κένεντι αποτελεί το απολύτως ιδανικό παράδειγμα -μια απόδειξη μάλλον- ότι το φαινόμενο της «οικογενειακής κατάρας» υφίσταται. Ακόμη και ο πιο ακραιφνής πολέμιος των προλήψεων και της δεισιδαιμονίας, των θεωριών συνωμοσίας κ.λπ. κλονίζεται μπροστά στην αλυσίδα των τραγωδιών που πλήττουν ανελέητα και ακατάπαυστα τη δυναστεία των Κένεντι. Ως μικρή σύνοψη ενός σίριαλ γεμάτου συμφορές, ας αναφερθεί ενδεικτικά ότι από τα 9 παιδιά που είχε ο προπάππος της Μαέβ, ο Τζόζεφ Π. Κένεντι, τα δύο δολοφονήθηκαν.

Αλλα δύο σκοτώθηκαν μέσα σε αεροσκάφη τα οποία κατέπεσαν. Από τα υπόλοιπα 5 τέκνα, όλα πλην ενός έφτασαν ως το γήρας και τον φυσικό θάνατο. Μία κόρη, η Τζέιν, παραμένει σήμερα στη ζωή ως τελευταία επιζήσασα, έχοντας φτάσει αισίως τα 92 της χρόνια. Ομως, η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, η Ρόζμαρι Κένεντι, παρόλο που πέθανε το 2005 σε ηλικία 87 ετών, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της ως πνευματικά και σωματικά ανάπηρη, μακριά από την υπόλοιπη οικογένεια, περίπου σαν ζωντανή-νεκρή.

Η ιστορία της με τις περιγραφές των γιατρών που εκτέλεσαν τη λοβοτομή στον εγκέφαλό της κατ’ εντολήν του ίδιου της του πατέρα Τζόζεφ Π. Κένεντι και ό,τι επακολούθησε συνθέτουν τα στοιχεία ενός συνταρακτικού δράματος.

Καταραμένη αριστοκρατία

Κάθε είδους εξηγήσεις έχουν κατά καιρούς προταθεί για την αδυσώπητη τύχη των Κένεντι: για κάποιους η ρίζα της κακοδαιμονίας βρίσκεται στην καταγωγή της οικογένειας από την Ιρλανδία, άνθρωποι -υποτίθεται- εκ φύσεως κακορίζικοι. Για κάποιους άλλους το κακό προέρχεται από το μίσος που προσήλκυαν ανέκαθεν, επειδή δεν ήταν προτεστάντες όπως οι Αμερικανοί στην πλειονότητά τους, αλλά καθολικοί.

Η θρησκευτική μισαλλοδοξία ήταν έντονη στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα την εποχή του JFK, το πρόγραμμα και η ρητορική του οποίου θεωρούνταν από πολλές απόψεις σχεδόν απειλητικά για το κατεστημένο. Η πίστη στο καθολικό δόγμα, πάντως, εάν δεν αρκεί για να εξηγήσει το γιατί η οικογένεια των Κένεντι ξεκληρίζεται, τουλάχιστον μοιάζει επαρκής για να εξηγήσει την τάση προς την πολυτεκνία: ξεπερνώντας τον πατέρα του, ο μικρότερος αδελφός του Τζον, ο Ρόμπερτ Κένεντι, είχε προλάβει -πριν δολοφονηθεί και αυτός στα 43 του χρόνια- να αποκτήσει 11 τέκνα.

Οσα αλλόκοτα και τραγικά συμβαίνουν στους Κένεντι απασχολούν τακτικά την παγκόσμια κοινή γνώμη σχεδόν επί έναν ολόκληρο αιώνα. Οι δεσμοί ανάμεσα σε πρόσωπα και γεγονότα, η αλληλουχία ατυχημάτων και θανάτων, όλα επιμένουν να διαψεύδουν κάθε ορθολογική εξήγηση. Αν ένα αξίωμα της πραγματικής ζωής είναι ότι δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει οικογενειακή κατάρα, η περίπτωση των Κένεντι θα πρέπει να αποτελεί μια αποστομωτική εξαίρεση.

«Κάποιος εκεί πάνω δεν μας συμπαθεί», είχε πει το 1964 ο Μπόμπι Κένεντι, ανήμπορος να εξηγήσει διαφορετικά, παρά μόνο με την επίκληση των βουλών του Κυρίου, τα δεινά που έπεφταν το ένα μετά το άλλο στους συγγενείς του.

Ο Μπόμπι -ή RFK (Ρόμπερτ Φράνσις Κένεντι)- μονολογούσε σχολιάζοντας το αεροπορικό ατύχημα που είχε ο μικρότερος αδελφός του, Τεντ. Ο οποίος όμως, έστω και πολύ βαριά τραυματισμένος, κατάφερε να βγει ζωντανός από τα συντρίμμια του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε. Αποφεύγοντας, κυριολεκτικά παρά τρίχα, να γίνει το τρίτο από τα τέκνα του Τζόζεφ Κένεντι που θα σκοτωνόταν με αεροπλάνο. Αρα, αναμφίβολα, ο Τεντ στάθηκε πολύ πιο τυχερός από τους δύο αδελφούς του. Διότι τόσο ο JFK το 1963 όσο και ο RFK το 1968 δολοφονήθηκαν.

Αλλά και ο ίδιος ο Τεντ προκάλεσε ένα τροχαίο δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκε η 28χρονη συνοδηγός του.

Χρησιμοποιώντας έναν αρχαιοελληνικό όρο, οι «βιαιοθάνατοι» Κένεντι, όσοι δηλαδή χάνονται σε φονικά, δυστυχήματα κ.λπ., είναι υπερβολικά πολλοί. Γι’ αυτό άλλωστε και γίνεται λόγος περί κατάρας. Είναι μια κατάρα ανεξήγητη, αξιοπερίεργη ως προς τη συνέπεια, τη σκληρότητα και τη συχνότητα με την οποία πλήττει τη συγκεκριμένη οικογένεια, θυμίζοντας στ’ αλήθεια αρχαιοελληνική τραγωδία.

Οπότε, ίσως, δεν είναι άστοχη η σύγκριση των Κένεντι με τον αρχετυπικό καταραμένο οίκο των Ατρειδών. Διότι, αν μη τι άλλο, οι Κένεντι, όπως και οι Ατρείδες, ήταν μια δυναστεία όχι μόνο μοιραία και χτυπημένη άγρια από τη μοίρα, αλλά και βασιλική.

Αν το σύστημα κοινωνικής οργάνωσης και το πολίτευμα των ΗΠΑ προέβλεπαν την ύπαρξη μιας τάξης ευγενών, μιας αριστοκρατίας, η οποία θα νεμόταν αριστίνδην την εξουσία, σε αυτή θα ανήκε εξ ορισμού η δυναστεία των Κένεντι.
KENNEDY-curse-f3
16 ιουλιου 1999, Μασαχουσέτη Αεροπορικό δυστύχημα Tζον Φιτζέραλντ Κένεντι Τζούνιορ: ο γιος του JFK και της Τζάκι (αριστερά), ο «πιο σέξι άνδρας του κόσμου», σύμφωνα με το «People», σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα μαζί με τη σύζυγό του Κάρολιν Μπεσέτ (δεξιά) και την αδελφή της Λορίν
KENNEDY-curse-f4
Ο JFK kai ο RFK δεν ήταν oi μόνοι

Στην πραγματικότητα, βέβαια, ο μόνος Κένεντι που είχε την ευκαιρία να κυβερνήσει τη χώρα του ήταν ο JFK. Οταν ανέλαβε καθήκοντα ήταν 44 ετών, ο νεότερος εκλεγμένος ηγέτης στην αμερικανική ιστορία. Ηταν επίσης ο πρώτος καθολικός πρόεδρος και δη γιος Ιρλανδού μετανάστη. Παρ’ όλα αυτά, η θητεία του JFK ως 35ου προέδρου των ΗΠΑ διακόπηκε απότομα, έχοντας διαρκέσει κάτι λιγότερο από τρία χρόνια. Η δολοφονία του τον Νοέμβριο του 1963, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, προξένησε βαθύ τραύμα στον πολιτικό βίο -και όχι μόνο- της Αμερικής.

Οι θεωρίες για το ποιος και γιατί σκότωσε τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, από την επαύριο της φονικής ενέργειας έως σήμερα, έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της ίδιας της έρευνας. Ενα απέραντο, παγκόσμιο κοινό καταναλώνει με βουλιμία οποιαδήποτε νέα εκδοχή, οποιοδήποτε νέο στοιχείο παρουσιάζεται σχετικά με την υπόθεση. Με αυτή την έννοια, ο JFK άλλαξε τον κόσμο πολύ πιο δραστικά με τον θάνατό του παρά με τη ζωή και το έργο του. Μετά τον JFK εκτελέστηκε ο RFK, επίσης πρωτοκλασάτος πολιτικός. Διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης και σύμβουλος του αδελφού του.

Θεωρούνταν ακόμη πιο άξιος και ευφυής από τον JFK, οπότε η Αμερική, πιθανότατα, έχασε τον δεύτερο πρόεδρο της οικογένειας Κένεντι.

Ωστόσο, πέρα από τους δολοφονηθέντες JFK και RFK, η ανάμειξη με την αμερικανική πολιτική στο κορυφαίο επίπεδο είναι σύμφυτη με τους Κένεντι. Ο προαναφερθείς Τεντ Κένεντι υπήρξε ο τρίτος μακροβιότερος γερουσιαστής στην ιστορία της Αμερικής, με 47 χρόνια θητείας ως εκπρόσωπος της Μασαχουσέτης στο ανώτατο νομοθετικό όργανο του κράτους. Από τον γενάρχη της δυναστείας, τον Πάτρικ Τζόζεφ (P.J.) στην αρχή του προηγούμενου αιώνα έως τον μακρινό του απόγονο, τον 40χρονο σήμερα Τζο τον τρίτο, το τζάκι των Κένεντι παρήγαγε αφειδώς πολιτικούς.

Παρεμπιπτόντως, ο Τζο Κένεντι ΙΙΙ ήταν εξάδελφος και συνομήλικος της άτυχης Μαέβ. Η οποία επίσης δεν είχε παρεκκλίνει πολύ από τον οικογενειακό μονόδρομο, εφόσον και αυτή είχε εμπλακεί στην πολιτική - αν και διακριτικά. Η ειρωνεία της μοίρας είναι ότι η Μαέβ, εγγονή του RFK, είχε ασχοληθεί επί μακρόν και επισταμένως με τον τομέα της δημόσιας υγείας ως καθηγήτρια και ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Και ακριβώς επειδή ήταν σε θέση να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης με τον κορωνοϊό, η Μαέβ είχε αποσυρθεί με την οικογένειά της στην εξοχική τους κατοικία μένοντας σε καραντίνα. Κι όμως, μια επιπόλαια απόφαση της στιγμής την οδήγησε στον χαμό μαζί με το ένα από τα τρία παιδιά της. Σε ό,τι αφορά την επαγγελματικής της σταδιοδρομία, η Μαέβ Κένεντι είχε διατελέσει σύμβουλος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα. Εργαζόταν στο πλαίσιο του προγράμματος αντιμετώπισης του AIDS σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ παράλληλα προσέφερε τις υπηρεσίες της ως ειδικός στο υπουργείο Υγείας.

Ο τομέας της ήταν κυρίως η υγειονομική μέριμνα και η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, όπως οι γυναίκες, τα παιδιά, τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ κ.λπ. Η Μαέβ είχε σπουδάσει Νομικά και, ως προς την πολιτική της τοποθέτηση, συντασσόταν με την παράταξη των Δημοκρατικών. Οπως, κατά παράδοση, όλοι ανεξαιρέτως οι συγγενείς και πρόγονοί της.
KENNEDY-curse-f6
Η οικογένεια Κένεντι στην κηδεία του JFK τον Νοέμβριο του 1963. Ο Ρόμπερτ Κένεντι, αδελφός του JFK, δολοφονήθηκε κι αυτός μερικά χρόνια αργότερα. H Τζάκι κρατά από το χέρι την κόρη της Καρολάιν και τον γιο της Τζον Κένεντι Τζούνιορ, που έμελλε να σκοτωθεί σε αεροπορικό δυστύχημα το 1999 πιλοτάροντας ο ίδιος...
Η μακάβρια αλυσίδα

Οσο το πεπρωμένο του Τζον Κένεντι ήταν να φύγει πρόωρα από τη ζωή, εξίσου τραγικά και ακόμη πιο πρόωρα έφυγαν δύο από τα παιδιά του. Η Αραμπέλα γεννήθηκε νεκρή το 1956, ενώ έναν χρόνο πριν η Τζάκι είχε ήδη αποβάλει ενώ κυοφορούσε. Μετά από αυτές τις ατυχίες, γεννήθηκαν κανονικά δύο παιδιά, η Κάρολαϊν το 1957 και ο Τζον το 1960 (αν και με πρόωρο τοκετό ο δεύτερος). Το 1963 ήταν η σειρά του Πάτρικ να δει το φως της ημέρας στον Λευκό Οίκο. Τελικά όμως έγινε το τρίτο παιδί που έχασε η Τζάκι. Είχε γεννηθεί περίπου 40 ημέρες πριν από την ολοκλήρωση της κύησης και ο οργανισμός του άντεξε λιγότερο από τρία 24ωρα. Πέθανε 90 ημέρες προτού δολοφονηθεί ο πατέρας του.

Ο JFK είχε συντριβεί ψυχολογικά από τον χαμό του Πάτρικ. Οταν οι γιατροί τού ανακοίνωσαν το θλιβερό νέο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κλείστηκε σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου για να θρηνήσει σε απόλυτη απομόνωση. Αλλη μια τραγική ειρωνεία: ο Πάτρικ εξέπνευσε στις 7 Αυγούστου, ακριβώς την ημέρα που ο JFK γιόρταζε την 20ή επέτειο της διάσωσής του στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο ιστορικό της δυναστείας έχουν καταγραφεί παρόμοιες τραγωδίες - αν και δυσκολεύεται κανείς να τις παρακολουθήσει όλες λόγω του πλήθους τους. Εάν όμως το ενδιαφέρον παραμένει εστιασμένο αποκλειστικά στους νεκρούς της οικογένειας Κένεντι, η Μαέβ είναι η απώλεια υπ’ αριθμόν 12. Ο γιος της το νούμερο 13. Σε αντίστροφη χρονολογική σειρά θανάτων, στο νούμερο 11, βρίσκεται η Σίρσε Κένεντι Χιλ, επίσης εγγονή του RFK, η οποία τον Αύγουστο του 2019 πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, στα 22 της χρόνια. Επασχε από κατάθλιψη.

Με αντικαταθλιπτικά στο αίμα βρέθηκε απαγχονισμένη στο σπίτι της, τον Μάιο του 2012, η 52χρονη Μαίρη Ρίτσαρντσον. Υπήρξε σύζυγος του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, του τρίτου γιου του RFK.

Περίπου συνομήλικη με την προηγούμενη ήταν η Κάρα, κόρη του Τεντ Κένεντι. Υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης σε γυμναστήριο της Ουάσινγκτον. Η 51 ετών Κάρα ήταν καρκινοπαθής και είχε καταφέρει να επιβιώσει ύστερα από μερική εκτομή του ενός πνεύμονα. Εως τον δικό της θάνατο είχαν μεσολαβήσει σχεδόν 12 χρόνια χωρίς κάποιο βαρύ χτύπημα της «κατάρας των Κένεντι». Κάποιοι είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι η μοίρα, επιτέλους, είχε αποφασίσει να δείξει έλεος στην οικογένεια.

Το κακό είχε ξεκινήσει το 1944, με τον πρωτότοκο και ομώνυμο του Τζόζεφ Π. Κένεντι. Το ότι ο Τζούνιορ θα γινόταν πρόεδρος των ΗΠΑ στο μέλλον ήταν το μόνο βέβαιο. Δυστυχώς όμως για όλους, εκείνος σκοτώθηκε σε μυστική αεροπορική αποστολή στη Βρετανία. Τέσσερα χρόνια μετά, ο Τζόζεφ θα θρηνούσε τον χαμό της κόρης του Καθλίν ή Κικ Κένεντι, η οποία εν τω μεταξύ, χάρη στον γάμο της με Αγγλο ευγενή, έφερε τον τίτλο της μαρκησίας του Χάρτινγκτον. Η Κικ σκοτώθηκε επίσης σε αεροπορικό δυστύχημα στη Γαλλία.
KENNEDY-curse-f5
Tζον Φιτζέραλντ και Ρόμπερτ Φράνσις Κένεντι: ο JFK, ο πρώτος καθολικός πρόεδρος της Αμερικής και γιος Ιρλανδού μετανάστη, δολοφονήθηκε το 1963. Ο RFK ίσως έμπαινε και αυτός στον Λευκό Οίκο, εάν δεν είχε επίσης δολοφονηθεί το 1968
Τζον Τζούνιορ, όπως Αλέξανδρος Ωνάσης

Η κατάρα, εάν υπάρχει, έχει το δικό της πρόγραμμα - εξ ου και παραπλανά, χτυπώντας πάντα απροσδόκητα. Απόδειξη ότι οι Κένεντι δεν μπορούν ποτέ να ησυχάσουν αποτελεί ένα από τα πιο βίαια πλήγματα που δέχτηκε ποτέ η δυναστεία: τον Ιούλιο του 1999 ο γιος του JFK και της Τζάκι, ο «πιο σέξι άνδρας του κόσμου» το 1988, σύμφωνα με το περιοδικό «People», μαζί με τη σύζυγό του και την αδελφή της σκοτώθηκαν.

Σαν να έγραψε το ίδιο σενάριο με την περίπτωση της Μαέβ. Οπως και στην περίπτωση της Μαέβ το 2020, το καλοκαίρι του 1999 ο Τζον Κένεντι ο Νεότερος, η πανέμορφη σύζυγός του Κάρολιν Μπεσέτ και η αδελφή της Λορίν καταχωρήθηκαν ως αγνοούμενοι στις αναφορές των Αρχών.

Τα ίχνη του μικρού αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν αναζητούνταν επί τέσσερις ημέρες. Η αγωνία έληξε την 5η ημέρα, όταν επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι όλων: πιθανότατα λόγω απειρίας και αιφνιδιασμού του από τις κακές καιρικές συνθήκες, ο Τζον Κένεντι έχασε την αίσθηση του προσανατολισμού και εντέλει τον έλεγχο του Piper Saratoga, στο κόκπιτ του οποίου βρισκόταν ως μόνος κυβερνήτης. Ηταν μόλις 38 ετών, η Κάρολιν 33 και η Λορίν 35.

Την τελευταία τριετία της ζωής του ο Τζον Τζούνιορ είχε εγκαταλείψει τον άστατο τρόπο ζωής που του είχε αποφέρει τον τίτλο του «πλέον περιζήτητου εργένη» της υδρογείου και παρέμενε αφοσιωμένος στην Κάρολιν και το κοινό τους μέλλον. Ο Τζον άφηνε πίσω του μια λίστα από υπέρλαμπρες καλλονές (Σίντι Κρόφορντ, Μπρουκ Σιλντς, Ντάριλ Χάνα, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ κ.ά.) για τον μονογαμικό βίο με τη σύζυγό του. Αμφότεροι προβληματίζονταν για το αν θα κάνουν παιδιά και πώς η τεκνοποιία θα συνδυαζόταν με την ενδεχόμενη είσοδο του Τζον στην πολιτική.

Αλλά το πιο βρώμικο χτύπημα στο ματς με την ειμαρμένη το δέχτηκε ολόκληρη η οικογένεια, καθώς ο Τζον και οι δύο συνεπιβάτιδές του σκοτώθηκαν ενώ πετούσαν προς τον γάμο στενού συγγενούς. Κι έτσι οι Κένεντι, ήδη συγκεντρωμένοι για γαμήλια τελετή, πήγαν κατευθείαν σε κηδεία. Ο δε Τζον δικαίωσε τα κακά προαισθήματα της μητέρας του, η οποία προσπαθούσε πάση θυσία να εμποδίσει τον γιο της να εκπαιδευτεί ως πιλότος αεροσκαφών. Εκείνος όμως δεν ήταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει ένα πάθος για την αεροπορία που είχε παιδιόθεν, από τότε που έβλεπε το προεδρικό ελικόπτερο να παραλαμβάνει ή να αποβιβάζει τον πατέρα του στο ελικοδρόμιο του Λευκού Οίκου.

KENNEDY-curse-f1
2 απριλιου 2020, Τσέζαπικ Πνίγηκαν κυνηγώντας μια μπάλα H Μαέβ Φέιχι Κένεντι Τάουνσεντ ΜακΚιν και ο 8χρονος Γκίντεον, ο μεγαλύτερος από τα τρία παιδιά της, έμελλε να είναι τα τελευταία θύματα της σκοτεινής κατάρας των Κένεντι. Ολόκληρη η οικογένεια (φωτογραφία) είχε αποσυρθεί στο εξοχικό στο Τσέζαπικ για να προστατευτεί από τον κορωνοϊό...
Η Τζάκι, επηρεασμένη από το αεροπορικό δυστύχημα του Αλέξανδρου Ωνάση το 1973, αλλά και το πόσο αυτό είχε κοστίσει στον δεύτερο σύζυγό της, τον Αριστοτέλη Ωνάση, δεν θα άντεχε να δει τον γιο της να πετά ως κυβερνήτης. Ωστόσο, μόλις η Τζάκι απεβίωσε, το 1994, ο Τζον Τζούνιορ ένιωσε ελεύθερος να εκπληρώσει το όνειρό του και πήρε άδεια πιλότου. Κάτι σαν το πιστοποιητικό του «προγραμματισμένου» θανάτου του.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέτρα για να μπει «φρένο» σε υπερβολές τη Μεγάλη Εβδομάδα μετά τις παραφωνίες σε Κουκάκι-Κέρκυρα

Αγωνία μετά τα 12 κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο και την «εισβολή» σε δεύτερο οικισμό Ρομά

Ποιες ελπίδες γεννούν τα φάρμακα για τον κορωνοϊό - Αγώνας δρόμου για τα τεστ διάγνωσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης