Κορωνοϊός - Τραμπ για συμφωνία στον ΟΠΕΚ: Θα σωθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας

Κορωνοϊός - Τραμπ για συμφωνία στον ΟΠΕΚ: Θα σωθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας

Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών, η Ρωσία και άλλες χώρες (OPEC+), συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή του μαύρου χρυσού σε επίπεδα ρεκόρ 

trump_wen
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των κορυφαίων πετρελαιοπαραγωγών χωρών για μείωση της παγκόσμιας παραγωγής, τονίζοντας ότι θα σωθούν θέσεις εργασίας στην αμερικανική ενεργειακή βιομηχανία.

«Αυτό θα σώσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στον ενεργειακό τομέα στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ ευχαρίστησε και συνεχάρη για τη συμφωνία τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν.

Λίγο νωρίτερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι τρεις ηγέτες συνομίλησαν μεταξύ τους και σημείωσαν πόσο «σημαντική» είναι αυτή η συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Ενέργειας των χωρών του ΟΠΕΚ+.

Ιστορικών διαστάσεων «μαχαίρι» στην παραγωγή πετρελαίου για να σταματήσει η κατρακύλα των τιμών

Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών, η Ρωσία και άλλες χώρες (OPEC+), συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή του μαύρου χρυσού σε επίπεδα ρεκόρ που φτάνουν το 10% της παγκόσμιας παραγωγής.

Σε έκτακτη συνεδρίαση που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, οι χώρες συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 9,7 δισεκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για το διάστημα Μαΐου - Ιουνίου, ώστε να στηρίξουν την τιμή του πετρελαίου εν μέσω της κρίσης που προκαλεί η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τους υπουργούς Πετρελαίου του Κουβέιτ και του Ιράν η συμφωνία αυτή κατέστη δυνατή αφού επιτεύχθηκε ένας συμβιβασμός με το Μεξικό. Ο Μεξικανός υπουργός Ενέργειας Ρόσιο Νάλε, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τα μέλη του OPEC+ για τη στήριξή τους.

Τα μέτρα για την επιβράδυνση της πανδημίας έχουν μειώσει τη ζήτηση των καυσίμων, με αποτέλεσμα να κατακρημνιστεί η τιμή του πετρελαίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απειλούσε τη Σαουδική Αραβία με δασμούς στο πετρέλαιο και άλλα μέτρα αν δεν διόρθωνε το πρόβλημα της υπερπροσφοράς, επειδή οι χαμηλές τιμές επιβαρύνουν σημαντικά την αμερικανική πετρελαιοβιομηχανία.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Δέκα κρούσματα στο γηροκομείο στη Ν. Μάκρη - Μπήκε σε καραντίνα

Κορωνοϊός: Κοντά στα δύο εκατομμύρια τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Τουρκία: Απέναντι από τη Λέσβο συγκεντρώνουν τους μετανάστες μετά την καραντίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης