Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Τέλος για το σχολικό έτος στη Νέα Υόρκη

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Τέλος για το σχολικό έτος στη Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη εργάζεται σε σχέδιο για την επαναλειτουργία των δημόσιων σχολείων από το Σεπτέμβριο

22366887
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ανακοίβωσε ότι τα δημόσια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η πόλη -πρόσθεσε- εργάζεται σε ένα συγκριμένο σχέδιο, για την επαναλειτουργία των δημόσιων σχολείων, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Αυτή η απόφαση δεν ήταν εύκολη», παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Αλλά θα μας βοηθήσει σαφώς να σώσουμε ζωές».

Ο δήμαρχος είπε ότι αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα σχολεία αφού συζήτησε το θέμα το βράδυ της Παρασκευής με τον επιδημιολόγο Άνθονι Φάουτσι, τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό.

Τα σχολεία έχουν κλείσει από τις 16 Μαρτίου και τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά. Το κλείσιμο αφορά 1,1 εκατομμύριο παιδιά.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις αρχές, στις οικογένειες που δεν έχουν τα οικονομικά και υλικά μέσα για να παρακολουθούν τα παιδιά τα μαθήματά τους μέσω του διαδικτύου θα δοθούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τάμπλετ από τον δήμο.

Ήδη έχουν σταλεί περίπου 175.000 τέτοιες συσκευές σε παιδιά της πόλης.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο παρέτεινε το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Πολιτεία μέχρι τις 29 Απριλίου.

Ο ντε Μπλάζιο είπε επίσης ότι 6.000 ενήλικοι Νεοϋορκέζοι που ζουν σε δομές για τους άστεγους θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία.

Οι ΗΠΑ μετρούν πλέον τουλάχιστον 18.693 θανάτους και περισσότερα από 500.000 κρούσματα κορωνοϊού, τα μισά εκ των οποίων στην Νέα Υόρκη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, επίσης, έγιναν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεπέρασε τους 2.000 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό μέσα σε μία ημέρα, καθώς 2.108 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Συνεργασία Apple - Google: Λανσάρουν τεχνολογία εντοπισμού επαφών στα κινητά

Κορωνοϊός – Νότια Κορέα: 91 ιαθέντες ασθενείς βρέθηκαν πάλι θετικοί στον Covid-19

Κορωνοϊός - Αλεξάνδρα Αργυροπούλου: «Το Μανχάταν είναι ένα "νεκρό" προάστιο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης