Κορωνοϊός - Δανία: Ανοίγει σχολεία και κέντρα καθημερινής φροντίδας από την Τετάρτη

Κορωνοϊός - Δανία: Ανοίγει σχολεία και κέντρα καθημερινής φροντίδας από την Τετάρτη

Τα υπόλοιπα μέτρα του lockdown λόγω κορωνοϊού, όπως τα κλειστά μπαρ, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και η απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων άνω των 10 ατόμων, θα παραμείνουν για τουλάχιστον έναν ακόμη μήνα

dania_corona
Η Δανία θα προχωρήσει ξανά στο άνοιγμα των σχολείων και των κέντρων καθημερινής φροντίδας την Τετάρτη, χαλαρώνοντας, έτσι, τους κανόνες απαγόρευσης κυκλοφορίας, μετά την σταθεροποίηση στον αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα υπόλοιπα μέτρα του lockdown, όπως τα κλειστά μπαρ, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και η απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων άνω των 10 ατόμων, θα παραμείνουν ως έχουν για τουλάχιστον έναν ακόμη μήνα.

Η σκανδιναβική χώρα, η οποία αριθμεί πάνω από 5.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και συνολικά 237 θανάτους, έχει δει τον ρυθμό θανάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία να σταθεροποιείται τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο, η πρωθυπουργός Μέτε Φρέντρικσεν, προειδοποίησε ότι οι ρυθμοί αυτοί θα συνεχιστούν, μονάχα αν το χαλάρωμα των μέτρων του lockdown είναι σταδιακό. Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είπε: «Θα είναι σα να περπατάμε σε τεντωμένο σχοινί. Αν προχωρήσουμε πολύ γρήγορα, τότε τα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά. Επομένως, πρέπει να κάνουμε ένα προσεκτικό βήμα κάθε φορά. Ελπίζουμε για μια σταδιακή, ελεγχόμενη και ήσυχη επανέναρξη της χώρας».

Η κυβέρνηση της Δανίας διέταξε το κλείσιμο των σχολείων, των κέντρων καθημερινής φροντίδας, των εστιατορίων, των καφετεριών και των γυμναστηρίων με την έναρξη του lockdown, ενώ έκλεισε και όλα της τα σύνορα στους περισσότερους αλλοδαπούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης