Κορωνοϊός - Σερβία: 247 νέα κρούσματα, στους 61 οι νεκροί

Κορωνοϊός - Σερβία: 247 νέα κρούσματα, στους 61 οι νεκροί

Τρεις ασθενείς κατέληξαν, ενώ, συνολικά από την εκδήλωση της πανδημίας, απεβίωσαν 61 άτομα

serbia_corona
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Σερβία επιβεβαιώθηκαν 247 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας στους 2.447 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον Covid-19. Τρεις ασθενείς κατέληξαν, ενώ, συνολικά από την εκδήλωση της πανδημίας, απεβίωσαν 61 άτομα.

Το ποσοστό θνησιμότητας ανέρχεται σε 2,49%, όπως αναφέρθηκε στην τακτική συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 1.349 ασθενείς, εκ των οποίων οι 108 είναι διασωληνωμένοι.

Σήμερα, Τρίτη, αποφασίστηκε να διακοπεί η κατ' οίκον απομόνωση και φαρμακευτική αγωγή των ασθενών που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και όλοι να μεταφερθούν στα νοσοκομεία και τις προσωρινές δομές νοσηλείας που δημιουργήθηκαν σε εκθεσιακούς χώρους και κλειστά στάδια.

Ανησυχία ωστόσο προκαλεί στην κοινή γνώμη η κατάσταση που επικρατεί στις προσωρινές νοσοκομειακές δομές. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν διάφορα βίντεο στο Διαδίκτυο, όπου φαίνονται νεαροί ασθενείς που φιλοξενούνται στο προσωρινό νοσοκομείο, στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Βελιγραδίου, να διοργανώνουν πάρτι και να καταναλώνουν αλκοόλ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης