Κορωνοϊός: 31 νέοι θάνατοι και 296 νέα κρούσματα στο Μεξικό
125 συνολικά οι νεκροί από κορωνοϊό στο Μεξικό
Οι αρχές του Μεξικούκατέγραψαν 31 νέους θανάτους ασθενών και τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊόμέχρι σήμερα, ενώ ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ τόνισε πως θα χρειαστεί να γίνουν εσπευσμένα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να αντιμετωπιστεί η κρίση.
Οι μεξικανικές αρχές κατέγραψαν 296 νέα κρούσματα μόλυνσης, γεγονός που αύξησε το σύνολο των ασθενών στη χώρα σε 2.439.
Ο αριθμός των νεκρών που θρηνεί το Μεξικό εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού αυξήθηκε στους 125, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας.
Προβλέποντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, ο υφυπουργός Υγείας Λόπες-Γκατέλ τόνισε πως στο Μεξικό ο λόγος του υγειονομικού προσωπικού προς τον γενικό πληθυσμό συγκαταλέγεται στους χαμηλότερους μεταξύ των κρατών μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
«Αυτό εγείρει μια πρόκληση για εμάς, θα χρειαστεί να προσλάβουμε και να εκπαιδεύσουμε προσωπικό» στον τομέα της υγείας, συμπλήρωσε.
Η κατάσταση στη χώρα θα γίνει ακόμη πιο σοβαρή μετά την 30ή Απριλίου, όταν η «καμπύλη της επιδημίας» θα αρχίσει να ανεβαίνει, είπε ο Λόπες-Γκατέλ.
«Αναπόφευκτα, θα έχουμε ολοένα περισσότερα κρούσματα», προειδοποίησε ο υφυπουργός Υγείας. «Είναι ώρα να μείνουμε σπίτι και να μειώσουμε τη μετάδοση [της πανδημίας] διότι η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο κρίσιμη», πρόσθεσε.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας