Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Νεογέννητο κοριτσάκι κατέληξε ενώ η μαμά του είχε μολυνθεί από τον ιό

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Νεογέννητο κοριτσάκι κατέληξε ενώ η μαμά του είχε μολυνθεί από τον ιό

Η μητέρα εισήχθη στο νοσοκομείο την 1η Απριλίου και την Κυριακή, 5 του μήνα, υποχρεώθηκε σε πρόωρο τοκετό

coronavirus_louisiana
Ένα νεογέννητο κοριτσάκι είναι το μικρότερο σε ηλικία θύμα -έστω και παράπλευρο- του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Λουιζιάνα. Η ασύλληπτη τραγωδία έρχεται να προστεθεί στις πολλές χιλιάδες που καταγράφονται αυτές τις μαύρες για την ανθρωπότητα ημέρες. Η μητέρα του κοριτσιού προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό, η κατάστασή της δυσκόλεψε και την 1η Απριλίου εισήχθη στο νοσοκομείο και συνδέθηκε με αναπνευστήρα. Το σώμα της μητέρας δεν άντεξε, με συνέπεια η γυναίκα να υποχρεωθεί σε πρόωρο τοκετό. Όμως ήταν πλέον αργά, διότι το κοριτσάκι γεννήθηκε πολύ πρόωρα, από έναν καταπονημένο οργανισμό, με έλλειψη οξυγόνου... Το νεογέννητο πρόλαβε να ζήσει λίγες ώρες, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το νεογέννητο κοριτσάκι δήλωσε πώς «αν η μητέρα δεν είχε προσβληθεί από την ασθένεια covid-19, πιθανότατα δεν θα είχε υποχρεωθεί σε πρόωρο τοκετό και η κατάληξη θα ήταν διαφορετική. Πρόκειται για μία ασύλληπτη τραγωδία».

Το κοριτσάκι έζησε μόλις μία ημέρα και τόσο ο ιατροδικαστής, όσο και οι επιδημιολόγοι, ενέταξαν την περίπτωσή της στη λίστα θανάτων από τον νέο κορωνοϊό.

«Το μωρό υποβλήθηκε σε τεστ και δεν βρέθηκε θετικό. Η μητέρα, όμως είχε προσβληθεί και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο την 1η Απριλίου. Μαζί με τους επιδημιολόγους, αποθανθήκαμε ότι πρόκειται για θύμα της πανδημίας», δήλωσε ο ιατροδικαστής Beau Clark.

«Αν δεν είχε μολυνθεί, αν δεν χρειαζόταν αναπνευστήρα, αν ο οργανισμός της δεν χρειαζόταν οξυγόνο, δεν θα είχε υποχρεωθεί σε πρόωρο τοκετό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη Λουζιάνα έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 15.000 περιπτώσεις μολυσμένων από τον νέο κορωνοϊό, εκ των οποίων το 12% νοσηλεύεται. Ήδη οι νοσοκομειακές μονάδες έχουν πλησιάσει τα όριά τους και αν η κατάσταση ενταθεί το επόμενο διάστημα, θα προκύψει μεγάλο πρόβλημα, καθώς το σύστημα παροχής Υγείας θα καταρρεύσει.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Γαλλία: Κέντρο ελέγχου για την πανδημία τα κτίρια του Ευρωκοινοβουλίου

Κορωνοϊός: Η Μις Αγγλία 2019 επέστρεψε στη Βρετανία για να εργαστεί ως γιατρός σε νοσοκομείο

Κορωνοϊός - Αυστρία: Για τρίτη ημέρα ο αριθμός των αποθεραπευμένων υπερβαίνει τα νέα κρούσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης