Γερμανία: Βουλευτές ζητούν να μεταφερθούν προσφυγόπουλα από τα ελληνικά νησιά

Γερμανία: Βουλευτές ζητούν να μεταφερθούν προσφυγόπουλα από τα ελληνικά νησιά

Έκκληση περίπου 50 βουλευτών προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Ζητούν να μεταφερθούν τα παιδιά από τους καταυλισμούς των νησιών

moria_lesvos
Περίπου 50 Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες βουλευτές απηύθυναν έκκληση στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να μεταφερθούν τα παιδιά από τους καταυλισμούς των ελληνικών νησιών σε άλλες χώρες της ΕΕ.

«Λαμβάνοντας υπόψη τον ταχύ ρυθμό εξάπλωσης του κορωνοϊού επιβάλλεται να μεταφερθούν επειγόντως (σε άλλες χώρες) ανήλικα προσφυγόπουλα» αναφέρουν στην επιστολή τους, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του dpa, και επισημαίνουν:

«Πολλά παιδιά υποφέρουν από ψυχικά τραύματα λόγω των εμπειριών τους από τον πόλεμο... Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να μας αφήνει ασυγκίνητους..... είναι απαράδεκτη για εμάς τους Ευρωπαίους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υποστηρίξει την εταίρο μας Ελλάδα και να την ανακουφίσει. Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει το επείγον καθήκον, αν είναι αναγκαίο σε συνεννόηση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες- UNHCR, να καταστήσει ταχύτατα δυνατή την μεταφορά των παιδιών από τους υπερπλήρεις καταυλισμούς των ελληνικών νησιών στη Γερμανία και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ που έχουν προθυμοποιηθεί να τα δεχτούν».

Πηγή: dpa

Ειδήσεις σήμερα:

Συρίγος: «Φοβόμαστε ότι η Τουρκία μπορεί να στείλει επίτηδες στα νησιά μας φορείς του κορωνοϊού»

Κουμουτσάκος: Το Κολέγιο των Επιτρόπων προτείνει εκταμίευση 4 δισ. ευρώ για την Ελλάδα




Κλείσιμο

Μεταναστευτικό: Επτά γερμανικές πόλεις θέλουν να υποδεχτούν παιδιά από ελληνικούς καταυλισμούς



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης