Κορωνοϊός - Ισραήλ: Συλλογή προσωπικών δεδομένων από τις μυστικές υπηρεσίες

Κορωνοϊός - Ισραήλ: Συλλογή προσωπικών δεδομένων από τις μυστικές υπηρεσίες

Υποστηρικτές των πολιτικών δικαιωμάτων προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά την απόφαση Νετανιάχου γα τον κορωνοϊό

αρχειο_ληψης
Ισραηλινή κοινοβουλευτική επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων πολιτών από τις υπηρεσίες πληροφοριών, ένα επίμαχο μέτρο που καθιερώνουν οι αρχές στο πλαίσιο της καταπολέμησης του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση είχε εξουσιοδοτήσει νωρίτερα τον Μάρτιο την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας, την Σιν Μπετ, να συλλέγει προσωπικά δεδομένα πολιτών μέσω του κινητού τους τηλεφώνου προκειμένου να την βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού αυτού που έχει μολύνει έως σήμερα περισσότερους από 4.800 ανθρώπους στη χώρα.

Ωστόσο, υποστηρικτές των πολιτικών δικαιωμάτων προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο απαίτησε την καθιέρωση κοινοβουλευτικού ελέγχου για να εγκρίνει ή όχι τη συνέχιση της ψηφιακής παρακολούθησης.

«Στο τέλος μαραθώνιων συζητήσεων (...) η προσωρινή επιτροπή της Κνεσέτ (το κοινοβούλιο) για τα θέματα που αφορούν την Σιν Μπετ ενέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης να εξουσιοδοτήσει την Σιν Μπετ να βοηθήσει στις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού για έναν μήνα (έως τις 30 Απριλίου 2020)», ανακοίνωσε η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ.

Δηλώνοντας αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα «στον πόλεμο εναντίον ενός αόρατου εχθρού», ο πρωθυπουργός Μπένταζμιν Νετανιάχου είχε, με την υποστήριξη της κυβέρνησης, αναθέσει στην Σιν Μπετ να συλλέγει προσωπικά δεδομένα τα οποία, σύμφωνα με λεπτομέρειες που διέρρευσαν στον Τύπο, φέρεται να επιτρέπουν τον εντοπισμό εν αγνοία τους, των φορέων του ιού και των ανθρώπων που βρίσκονται σε καραντίνα μέσω των παρόχων τηλεφωνίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Χάρις Αλεξίου: «Κάποιος που θέλει να αυτοκτονήσει, ας πάει να αυτοκτονήσει»

Κορωνοϊός - Ολλανδία: Ολλανδή 101 ετών κέρδισε τον ιό

Κορωνοϊός - Π. Φάληρο: «Μας απείλησαν ότι θα στείλουν εισαγγελέα» λέει ο Dj που έκανε πάρτι στο μπαλκόνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης