Κορωνοϊός: Πέντε οι νεκροί στη Σλοβενία

Κορωνοϊός: Πέντε οι νεκροί στη Σλοβενία

528 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα 

serbia_corona
Οι σλοβενικές Αρχές ανακοίνωσαν το πέμπτο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα. Ο υπουργός Υγείας της Σλοβενίας, Τόμαζ Γκάνταρ ανέφερε ότι από το σύνολο των 528 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα, 73 ασθενείς είναι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πακέτο μέτρων, ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, για να αναχαιτιστεί ο αρνητικός αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία και την κοινωνία. «Το πακέτο μέτρων αντανακλά τις ανάγκες της οικονομίας και φέρνει, σε μεγάλο βαθμό, αποτελεσματικά μέτρα» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (GZS), Μπόστιαν Γκόρουπ.

Εξάλλου, σε ισχύ τέθηκαν νέοι περιορισμοί στα σύνορα της Σλοβενίας με την Αυστρία. Μόνο 13 σημεία διέλευσης είναι ανοικτά και οι διερχόμενοι πολίτες υπόκεινται σε επιτόπιους ελέγχους. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν στα σύνορα της Σλοβενίας με την Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών στη Σλοβενία, για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, τέθηκε σε ισχύ από τις 20 Μαρτίου. Οι πολίτες μπορούν να πηγαίνουν στην εργασία τους, στα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, τηρώντας τα μέτρα προστασίας και τις αναγκαίες προφυλάξεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Τεράστια η ζημιά για την οικονομία - Ίσως αγγίξει τα 52 δισ. ευρώ

Kορωνοϊός - Κίνα: Ανοίγουν ξανά τα εργοστάσια - Ανησυχία για νέες μαζικές απολύσεις

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι κάτοικοι στον Εχίνο της Ξάνθης που τέθηκε σε καραντίνα
Κλείσιμο
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης